A Cantabile Regensburg Kamarakórus koncertet ad a Pécsi Tudományegyetemen

2016. május 10.

2016. május 18, 19 óra, Zsolnay Negyed

 

Regensburgot és Magyarországot a Dunán kívül történelmi és kulturális szálak is összekötik.

A zenei szálakat a Cantabile Regensburg Kamarakórus szeretné szorosabbá fűzni magyarországi látogatásukkal és Magyarországhoz kapcsolódó, eddig kevésbé ismert zeneszerzők segítségével.

 

Pécsett kezdi ötnapos magyarországi látogatását a 40 tagú a-capella együttes, a Cantabile Regensburg Kamarakórus. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Liszt Ferenc Hangversenytermében 2016. május 18-án 19:00 órakor ad hangversenyt Hans von Koessler és Gárdonyi Zoltán és Gárdonyi Zsolt műveiből.

A belépés díjmentes!

 

Hans von Koessler választott otthonaként Budapesten élt évekig. A Zeneakadémián többek között tanítványa volt Bartók Béla és Kodály Zoltán. A Cantabile Regensburg Kamarakórus a szerző műveiből készített CD-je 2016 májusában jelenik meg, ehhez az alkalomhoz kapcsolódik a kórus magyarországi látogatása.

Gárdonyi Zoltán Budapesten született. Kodály Zoltán tanítványa volt, és Koesslerhez hasonlóan ő is évtizedekig a Zeneakadémián tanított. Fia, Gárdonyi Zsolt zeneszerző ma Würzburgban a Zeneművészeti Főiskolán a zeneelmélet professzora.

Professzor Matthias Beckert a kamarakórus karnagya szintén a würzburgi főiskola tanára, vendégtanárként vezénylési gyakorlatot oktat a hannoveri és a krakkói főiskolán.

 

Matthias Beckert vendégkarnagyként számos zenekarral dolgozik együtt (Hofer Symphoniker, Jenaer Philharmonie, Thüringen Philharmonie Gotha, Thüringer Symhoniker SaalfeldRudolstadt, Vogtland-Philharmonie) és a Vokalensemble Cantabile Regensburg, Monteverdikórus Würzburg, Monteverdi Ensemble Würzburg kórusokat irányítja. Sikeres szakmai kapcsolatot ápol olyan jeles zeneszerzőkkel, mint Krzysztof Penderecki, Wolfram Buchenberg, Zsolt Gárdonyi és Heinz Werner Zimmermann.

 

 

További információk:

http://www.cantabile-regensburg.de/

http://www.facebook.com/CantabileRegensburg

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!