Prison Medic képzés indul karunkon

2016. szeptember 21.

2016. szeptember 19. 9:37

A Pécsi Tudományegyetem és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szeptember 7-én megállapodást kötött egy új képzés létrehozásáról, amelynek értelmében a rendőrségnél már folyamatban lévő Police Medic mintájára a büntetés-végrehajtás Prison Medic képzést indít.

Az együttműködésről szóló iratokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja, Dr. Miseta Attila, valamint Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka írta alá szeptember 7-én, a Pécsi Tudományegyetemen. A tervek szerint többszintű, speciális műveleti egészségügyi képzés indul, melyben először a büntetés-végrehajtás műveleti csoportjainak tagjai, ezt követően pedig az állomány egyéb szakterültének tagjai is részt vesznek.

Az ünnepélyes aláírást követően a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának az ebben az évben átadott, az országban egyedülálló felszereltségű Skills Lab-ját tekintették meg a résztvevők. Ebben a speciális képzőközpontban a gyakorlati készségek fejlesztésére alkalmas fantomokon, bábukon, különböző digitális, számítógépes gyakorlóprogramokon lehet a készségeket elsajátítani, begyakorolni. A laborban Dr. Rendeki Szilárd főorvos, a Műveleti Medicina Tanszék Honvéd, Katasztrófa és Rendvédelem Orvostani Tanszéki Csoport tanszéki csoportvezetője, egyben a Prison Medic szakoktatója vezette körbe a vendégeket. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Egészségügyi Főosztályát képviselő Dr. Nemes Nagy Anna bv. o. ezredes, főosztályvezető és Dr. Reppa Zsuzsanna főelőadó a képzési programokba részletes, szakmai betekintést is kapott.

A megkötött megállapodás lehetőséget ad arra, hogy a büntetés-végrehajtás szervezésében – hasonlóan a rendőrség, vagy a honvédség gyakorlatához – speciális műveleti egészségügyi szakképzettséget szerezzenek a sokszor veszélyes körülmények között szolgálatot teljesítő kollégák.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!