Kiváló rezidens elismerésben részesült Dr. Perjés Ábel a PTE Orvostudományi Karának rezidense

2016. november 11.

Forrás: figyelo.hu / Fotók: Sárközy Marianna

 

"Örülök, hogy ezt a díjat a PTE ÁOK rezidenseként kaptam, és büszke vagyok arra, hogy így is öregbíthettem iskolánk hírnevét.”

 

Jövőre hazánk ad otthon a WHO Európai Regionális kongresszusának, ez az egyedülálló hazai esemény szolgált alapul a Figyelő hetilap szervezésében múlt héten tartott XXXIV. Medicina konferenciájának. A konferenciát követő gálán kerültek átadásra a negyedik alkalommal kiadott Medicina Top évkönyvhöz kacsolódó kiválósági díjak. Kiváló rezidens elismerést kapott Dr. Perjés Péter Ábel 2015 óta háziorvostan rezidens a Pécsi Tudományegyetem Szakképzési Szak- és Továbbképző Központban. Summa cum laude képesítéssel szerzett orvosi diplomát.

Dr. Perjés Ábel a helyi TDK konferencián II. helyezést ért el a gyógyszerkibocsátó sztentek hatása a resztenózisra témakörben. PhD képesítést 2015 márciusában szerezte meg. Kiemelkedő kutatási aktivitása, OTKA társpályázatot is nyert. Kiemelt kutatásban való részvételének témája: a szívizom-kontraktilitás endogén peptiderg szabályozó mechanizmusainak vizsgálata. Rendszeres beteg edukációs tevékenységet végez a sajtóban. 2014 óta a Heim Pál Alapítvány önkéntes orvosszakmai vezetője. Első szerzős impact factora 13,03, társ-szerzőként pedig 16,9.

A Kiváló rezidens kategória díjat a Sanofi és a Medicina TOP évkönyv szerkesztőbizottsága alapította. A díjakat Asztalos Andrea, a Sanofi kommunikációs igazgatója és Dr. Mészáros János helyettes államtitkár adta át.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

A konferenciáról szóló teljes cikk itt olvasható 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!