Gyógyszerkémiai és Gyógyszertechnológiai Szimpózium 2016

2016. november 16.

Gyógyszerészet 2016.11.16. (616, 617, 618, 619. oldal)

A Magyar Tudományos Akadémia Gyógyszerkémiai és Gyógyszertechnológiai Munkabizottsága 2016. szeptember 15-16 -án Herceghalmon, az Abacus Business & Wellness Hotelben rendezte meg a Gyógyszerkémiai és Gyógyszertechnológiai Szimpóziumot. A rendezvényen idén az elmúlt évekhez képest rekord számú, 127 regisztrált résztvevő volt jelen, összesen 23 egyetemi, akadémiai és ipari kutatóhelyet képviselve.

Megnyitó, díjátadások

A szimpózium Völgyi Gergelynek, a Gyógyszerkémiai és Gyógyszertechnológiai Munkabizottság titkárának köszöntőjével kezdődött. A megnyitón került átadásra a "Magyar Gyógyszerkutatásért" díj, melyet idén Magyar Kálmán akadémikus, a SE Gyógyszerhatástani Intézetének emeritus professzora vehetett át a gyógyszerek hatásmechanizmusa területén végzett, nemzetközileg is magasra értékelt tudományos tevékenységének, a magyar gyógyszerkutatás érdekében folytatott több évtizedes munkásságának, valamint iskolateremtő oktatói tevékenységének elismeréseként.

Ezt követően került sor az Alapítvány a Magyarországi Gyógyszerkutatásért közhasznú szervezet által a 2015. április 1. és 2016. március 31. között sikeresen megvédett Ph.D. dolgozatot készítők számára kiírt pályázat eredményhirdetésére. A díj elnyerésére benyújtott pályázatok mindegyike igen magas színvonalú tudományos munkát képviselt.

Az idei nyertes Maász Gábor (PTE Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet) lett, aki Fülöp Ferenctől, az alapítvány kuratóriumának elnökétől és Takácsáé Novák Krisztina alapító tagtól vehette át az oklevelét, valamint a 100.000 forint kutatási támogatást.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!