Endometriózis világnap - március 27.

2017. március 21.

A minden tizedik nőt érintő, hihetetlenül fájdalmas, és többek között a teherbe esést is akadályozó gyakori nőgyógyászati betegség, az endometriózis világnapját tartják március 27-én.

Az endometriózis nagyjából a nők 5-10 százalékát érinti, ám ha szűkítjük a kört, és az alhasi fájdalmakkal küzdő, illetve meddő nők között keresgélünk, akkor az arány akár 40 százalék is lehet. A pécsi klinikán már régóta foglalkoznak az endometriózis kezelésével, a nyolcvanas években itt próbálták ki először azt a gyógyszert, ami az egyik leghatékonyabb szer a kór tüneteinek kezelésében. Emellett az úgynevezett laparoszkópiás eljárásnak köszönhetően nagyon korai szakaszban tudják már diagnosztizálni a betegséget.

Idén harmadik alkalommal csatlakozik az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány az Endometriózis Világnaphoz, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az endometriózis tüneteire, megelőzésére és kezelésére. A világnaphoz kapcsolódó rendezvényre Pécsett, a Kikelet Szálloda rendezvénytermében kerül sor, március 27-én.

Program

16:30-17:00 Regisztráció

17:00-17:05 Köszöntő
Salamon Adrienn, az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány Kuratóriumi elnöke
Dr. Vizer Miklós PhD főorvos

17:10-17:55 Dr. Koppán Miklós egyetemi docens, szülész-nőgyógyász előadása: Mélyen infiltráló endometriózis diagnosztizálása és kezelése

18:00-18:30 Dara Rebeka klinikai dietetikus előadása: Endometriózis esetén javasolt diétás tanácsok

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: info@noiegeszsegert.hu

Forrás

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!