Sikeres disaster medic instruktor képzés

2017. április 11.

Az ÁOK Műveleti Medicina Tanszékének oktatói a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtal közösen összesen tizennyolc oktatásra is jogosult disaster medic instruktort képeztek ki tavaly a katasztrófavédelem hivatásos állományába tartozó tűzoltók közül. A Pest, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok állományából érkező disaster medic instruktor tűzoltók első alkalommal - a pécsi tűzoltókat tanítva - végeztek oktatási tevékenységet.

A három napos képzés eredményeként a pécsi tűzoltók hatékonyabban képesek ellátni az életmentő tevékenységet a tűzoltói beavatkozások során. Erre azért van szükség, mert előfordulhat olyan eset, mikor a tűzoltók még a mentőszolgálat előtt érkeznek ki egy helyszínre, így rájuk hárulnak az elsősegélynyújtási feladatok. De nemcsak ilyen esetekben hasznosíthatják a disaster medic képzésen tanultakat, hiszen a gyakorlati tréningeken olyan technikákat is elsajátíthattak, amelyek ahhoz szükségesek, hogy szükség esetén gyorsan és kis erőbefektetéssel tudják kimenteni bajba jutott tűzoltó társukat.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara több éve együttműködnek, ennek egyik eredményeként került sor a képzésre,  amelynek megvalósítását a Műveleti Medicina Tanszék oktatóinak, kutatóinak magas szintű és elhivatott munkája tette lehetővé.

Forrás

pecsiujsag.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!