Pécsi orvoskolléga a Hunor Insarag minősítésen

2017. május 23.

A Műveleti Medicina Tanszék és az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet orvosa Dr. Keresztes Dóra, a HUNOR egészségügyi csapatának önkéntes tagjaként vett részt a sikeres újraminősítésen.

A Katasztrófavédelem hivatásos nehéz városi kutató-mentő szervezete, a HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) 2017.05.16-án este kapta a riasztást.

A feltételezések szerint Magorland-et egy Richter-skála szerinti 7,3-as erősségű földrengés rázta meg, így sok sérültre és halálos áldozatra lehetett számítani. A felderítést keresőkutyák segítették, majd ezt követően a mentőcsapatok nekiláttak az épületek romjai alatt rekedt sérültek kimentésének. A bajbajutottak ellátásában az egészségügyi alegység tagjai vettek részt.

A gyakorlat során be kellett mutatniuk amputációt, sérült kereső kutya ellátását, tömeges kárhely felszámolását, valamint társuk újraélesztését és a táborban üzemelő ambulancia működését.  A HUNOR a gyakorlat során sikeresen bizonyította, hogy az ENSZ INSARAG legújabb irányelveinek megfelelően képes dolgozni és ezáltal újabb 5 évre megkapta a nehéz városi kutató-mentő minősítést.

 

Képgaléria

(Kattintson a fotóra, amennyiben nagyobb méretben szeretné böngészni a képeket.)

    Ha ide kattint, nagyobb méretben böngészheti a fotókat.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!