XI. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia

2017. május 24.

Május 19-én rendezték a XI. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferenciát (KTDK) a "GENIUS" Jótékonysági Alapítvány szervezésében, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával és az Országos Tudományos Diákköri Tanács Határok nélkül (HTDK) programjával együttműködve, a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával.

A konferenciára 45 jelentkező küldte be pályaművét, amelyből 37 előadó képviselte magát. A beérkezett pályamunkákat közel 100 opponáló értékelte.

Az előadások 7 szekcióban hangzottak el, amelyekben 30 kárpátaljai, magyarországi és erdélyi zsűritag értékelt.

A szekciókba jelentkezők száma a következőképp oszlott meg:

Biológia és kémia - 6 fő, földtudományi - 4 fő, filológia - 10 fő, fizika és matematika - 7 fő, orvos- és egészségtudományi - 4 fő, történelem - 9 fő, pedagógiai, pszichológiai, társadalomtudományi - 5 fő.

A résztvevők közül 2 fő a Debreceni Egyetemről, 13 fő az Ungvári Nemzeti Egyetemről, 23 fő a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskoláról, 3 fő a Pécsi Tudományegyetemről, 3 fő a Szegedi Tudományegyetemről, 1 fő pedig a Partiumi Keresztény Egyetemről érkezett.

A résztvevő előadók az elért helyezéstől függően részt vehetnek a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, amit 2019 tavaszán rendeznek.

Forrás

karpatinfo.net

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!