Megindult az egyetemfejlesztési program a Gyógyszerésztudományi Karon

2017. május 26.

Építőmunkások tucatja jelent meg a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán - a napokban kezdetét vette az egyetemfejlesztési program megvalósítása.

Ismert, hogy a 1035/2016. (II. 9.) kormányhatározattal a Modern Városok Program részeként 24 milliárd forintnyi forrás nyílt meg, melynek célja a Pécsi Tudományegyetem versenyképességének javítása, az idegen nyelvű oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztése, az idegen nyelvű képzésekben résztvevő hallgatók létszámának jelentős növelése, és az egyetem kutatási potenciáljának erősítése.

A Gyógyszerésztudományi Karon megvalósuló fejlesztések mintegy 450 millió forintba kerülnek. A beruházás a gyógyszerészképzést kiszolgáló infrastruktúra minőségében és kapacitásában egyaránt jelentős fejlődést eredményez, így a megnövekedett számú hazai és külföldi hallgatókat méltóképpen tudja majd kiszolgálni.

Perjési Pál professzor, a PTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja a beruházással kapcsolatban elmondta: "Tény, hogy a gyógyszerészet az egyik legdinamikusabban fejlődő tudomány. Az elméleti képzés mellett óriási szerepe van a gyakorlati képzést biztosító korszerű infrastruktúrának. A jelenlegi laborkapacitások szűkösek, és az épületen is szembetűnő, hogy évtizedek óta nem volt komoly felújítás. 

A   fejlesztés során új laboratóriumokkal, modern eszközparkkal, oktatási helyiségekkel, és közösségi terekkel gazdagodik a kar. Méltó helyszíne lesz a magyar és angol nyelvű, valamint a tervezett német nyelvű gyógyszerészképzés számára. Amennyiben komolyan gondoljuk a nemzetköziesítést, márpedig igen, és lépést akarunk tartani a nemzetközi piaccal, nem spórolható meg ez a fejlesztés. Jelenleg 150 külföldi és 170 magyar hallgató tanul a karunkon, és a külföldi hallgatói létszám megduplázását vállaltuk 2020-ig. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy ebből a beruházásból a magyar hallgatóink is ugyanúgy profitálnak majd."

Lényeges hangsúlyozni továbbá, hogy az egyetemfejlesztés nem szűk oktatási program, hanem Pécs kiemelt jelentőségű projektje, hiszen jelentős hatást gyakorol a város társadalmi életére, gazdaságára és imázsára is.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!