25 éves jubileumát ünnepli a Pécs-Normandia Lions Club

2017. május 29.

A Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Latorcai Csaba nyitotta meg a 25 éves Pécs-Normandia Lions Club jubileumi konferenciáját, amit május 27-én rendeztek a hazai és nemzetközi szövetség képviselőinek részvételével.

Dr. Latorcai Csaba hangsúlyozta: a Pécs-Normandia Lions Club méltó folytatója és kiteljesítője az alapítók szellemiségének. Nagyszerű kezdeményezésként - a PTE Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályának munkáját is segítve - Pécsett huszonnyolc férőhelyes szülőszállást működtet, amit a leukémiás és tumoros megbetegedésben szenvedő 18 év alatti gyermekeket kísérő szülők térítésmentesen vehetnek igénybe. 

Ezért a támogatásért külön köszönet illeti dr. Decsi Tamás professzort, a Gyermekklinika igazgatóját. A Club emellett családi napközit, nyári városismereti tábort és utóvizsgára felkészítő tábort is szervez számos más, jótékonysági kezdeményezése mellett.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar kormány nagy elismeréssel adózik a szervezet tevékenységének, és ezért erőfeszítéseit igyekszik támogatni. E törekvés jegyében sikerült biztosítani azt, hogy a szülőszállás állami finanszírozással működjön, és a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül több alkalommal is részesültek állami támogatásban.

Dr. Latorcai Csaba beszélt arról is, hogy a Pécs-Normandia Lions Club Közhasznú Egyesület sikeres negyedszázadot tudhat maga mögött, és a konferencia programja is bizonyítja, hogy az Egyesület a jövőbe tekintve új célok felé halad tovább. Ez az attitűd pedig a további hasznos és hatékony működés egyik alappillére.

Forrás

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!