Dr. Szabó István emeritus professzort, szülészt-nőgyógyászt köszöntötték 75. születésnapja alkalmából

2017. június 6.

Dr. Bódis József, a PTE rektora, dr. Miseta Attila, karunk dékánja, és dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke köszöntötte elsőként a 75. születésnapját ünneplő dr. Szabó István emeritus professzort június 2-án, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tantermében.

A tartalmas szakmai életút méltatása mellett mindannyiuknak volt egy-egy személyes története is professzor úrhoz, akit nemcsak orvosként, vezetőként, de oktatóként, emberként is tiszteltek.

A pécsiek mellett a debreceni, a szegedi és a budapesti kollégák is hangsúlyozták, hogy továbbra is számítanak együttműködő segítségére, tapasztalataira, tanácsaira, no meg sajátos humorára.

Dr. Szabó István meghatottan köszönte meg a jókívánságokat, és emlékezett a szülészetben eltöltött ötven évére, amiről könyvet is írt.

Az "50 évem a szülészetben - 1966-2017" című kötetben szól a gyógyító munka fontosságáról, az ezzel kapcsolatos intézkedéseiről, az oktatásban betöltött szerepéről, tudományos munkájáról, valamint szakmai-közéleti tevékenységéről is.

Utószavában a következőképp fogalmaz:

"Elmondhatom, hogy boldog ember vagyok, hisz egész életemben azt csináltam, amit szeretek."

Kapcsolódó galéria

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!