Különleges pályaválasztási programon vehettek részt a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium diákjai

2017. október 25.

A rendezvényen többek között kutatóorvos, informatikus, gyógyszerész és építész állított követendő példákat az iskola jelenlegi tanulói elé.

Uracsné Beck Etelka, a gimnázium matematika-fizika szakos tanárának "Reáldiplomások találkozója" címmel szervezett rendezvényén többek között kutatóorvos-, informatikus-, gyógyszerész- és építészkarrier állított követendő példákat az iskola jelenlegi tanulói elő. A pályaválasztás előtt álló fiataloknak személyesen beszélt Dr. Herendi Eszter, a Pécsi Tudományegyetem Onkoterápiás Intézetének orvosa, Dr. Puskás Márton, a Mohácsi Városi Kórház bőrgyógyásza és Dr. Hollósvölgyi Andrea gyógyszerész. Az est meghatározó és izgalmas pillanatai közé tartozott a Dr. Régert Tamással, a Brüsszeli Karman Intézet kutatójával, valamint a Floridában posztdoktorija kapcsán kutatómunkát végző Képíró Miklós biokémikussal történő videóchat-beszélgetés. A diákok érdeklődve hallgatták Balogh Gergőt, a Szegedi József Attila Tudományegyetem doktoranduszképzésében részt vevő informatikus-szoftverprogramozót és Jäger Andort, a PTE Műszaki-informatika Karának villamosmérnök hallgatóját is.

Mint a szervező fogalmazott, a meghívottakkal nem volt egyszerű időpontot egyeztetni, ennek ellenére többen - a Bonnban elméleti fizikával foglalkozó Dr. Pittler Ferenc, a Svájcban kutatóorvosként tevékenykedő Dr. Fisi Viktória, a jelenleg Németországban élő és dolgozó építész, Holczer Eszter, valamint a Székesfehérváron építőmérnöki feladatot ellátó Olajos Dávid - is elküldték üdvözlő soraikat a találkozón megjelent, érdeklődő gimnazistáknak és a büszke tanároknak.

Forrás

Új Dunántúli Napló

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!