Karunk orvosai és nővérei is szerepelnek dr. Vámos Zoltán filmjében

2018. január 22.

Több orvos, nővér, és karunk intézetei is szerepelnek dr. Vámos Zoltán Parázs a szívnek című filmjében, amit már látni lehet a mozikban.

"Mi van, ha a legkisebb, a tékozló fiú megtalálja élete szerelmét, a királylányt, ám mielőtt az ásó-kapa-nagyharang és a hetedhét országra szóló lakodalom következne, náluk a három próba nem más, mint önmaguk leküzdése a másikig. Az ifjú színész elkényeztetett, gőgös, ráadásul súlyosan narkomán, és képtelen a komolyabb, mélyebb párkapcsolatra, művész téveszméje, hogy "aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni". A nem annyira ifjú doktornő pedig jéghidegen túlfűtött, és nagyon is kiéhezett a szerelemre, és egy jól működő párkapcsolatra. Ő tökéletesen józan, kiszámítható, fontos számára a biztos jövő és az egzisztencia. A meglátni és gyorsan nem szeretni tehát kódolva van, noha minden sejtjük a másikért sóvárog. Hogy ennek jó vége nem lehet, azt mindenki tudhatja. Történet a Kiskece Lányról és a Tékozló Garabonciásról."

Dr. Vámos Zoltán, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet rezidens orvosa 93 perces nagyjátékfilmjében a fájdalmas, őszinte szerelmi történetet Szabó Erika, Viktor Balázs, Turi Bálint, Gulyás Ádám, Szakács Hajnalka, Dobó Enikő, Bezerédi Zoltán és Csöre Gábor keltik életre.

A mozifilmeket, színdarabokat és dalszövegeket író, és emellett színházi rendezéssel is foglalkozó orvos 1999 óta készít kis játékfilmeket, klipeket. Első nagy játékfilmjét 2015-ben kezdték el forgatni csaknem 45 millió forintos büdzséből, a pécsi egyetem jelentős támogatásával.

A Magyarországon a Cinema City-hálózatnál látható "Parázs a szívnek" vetítési jogait tíz, túlnyomórészt szomszédos országban vásárolták meg. Az alkotás különlegessége, hogy pécsi és egyetemi helyszíneken készült, dolgozóik és hallgatóik közül többen szereplőként és statisztaként is megjelennek benne. A filmet a 650 éves Pécsi Tudományegyetem is támogatta.

Forrás

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!