A PTE IESZ Szakszervezeti Bizottságának köszönőlevele

2021. március 12.

Tisztelt Munkavállalók!

A magyar egészségügy történetének legnagyobb, soha nem tapasztalt kihívását, fokozott fizikai és pszihés terhelés mellett kell megoldania.

A humán erőforrás teljesítőképességének határához érkezett.

Az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése, törvényi elfogadásának körülményei, időzítése és annak tartalma, elviselhetetlen feladatok elé állította a magyar egészségügy valamennyi szereplőjét, munkavállalókat, érdekképviseleteket, munkáltatókat.

Az egészségügyi és egészségügyben dolgozók nagy többsége dacolva minden nehezítő körülménnyel, felelősséggel, tisztességgel, esküjükhöz híven végzik feladatukat a társadalom egészségének megőrzése érdekében.

Szakszervezetünk és a munkáltató, az egyeztető tárgyalásokon kölcsönösen igyekezett elérni, hogy a szolgálati jogviszony bevezetése, egyetlen munkavállaló esetében se történjen hátrányos következményekkel.

A jövőben is mindent megteszünk azért, hogy a dolgozók szerzett jogai ne csorbuljanak és minél jobb körülmények között végezhessék munkájukat.

A PTE Integrált Egészségügyi Szakszervezetünk nevében ezúton szeretnénk köszönetet mondani, a PTE Klinikai Központ valamennyi munkavállalójának, akik a maguk és családtagjaik egészségét kockáztatva, erejüket, tudásukat maximálisan felhasználva kűzdenek valamennyiünk gyógyításáért.

Köszönet és tisztelet valamennyi e feladatban résztvevő munkavállalónak!

 

PTE IESZ

Szakszervezeti Bizottsága