Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

  Az egység összes munkatársa

Dr. Lőcsei Zoltán

Dr. Lőcsei Zoltán

egyetemi tanársegéd , részlegvezető

Onkoterápiás Intézet

Telefon: 32888, *0849

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Dr. Boronkai Árpád

Társtémavezető: Dr. Lőcsei Zoltán

Korszerű sugárterápia kivitelezésének fontos része a pontos céltérfogat meghatározás. Bizonyos betegségekben (pl. nem kissejtes tüdőrák, fej-nyaki tumorok egyes stádiumai, stb.) a PET CT  ebben többlet információt nyújthat, a hagyományos CT vagy MRI alapú céltérfogat meghatározáshoz képest. Ilyenkor vizsgálható az egyes céltérfogatok és kezelési tervek közötti különbség, illetve a kezelések eredményessége.

Témavezető: Dr. Lőcsei Zoltán

A sugárterápiás technológia fejlődésével egyre inkább elérhető cél a legbonyolultabb sugárkezelési eljárások megfelelő kivitelezése. Érthetően ez különösen fontos a gyermekkori daganatok ellátása során. Erre lehet példa az ún. kraniospinális besugárzás, hiszen az idegrendszeri neopláziák igen gyakoriak gyermekkorban. Ezen speciális eljárások, kezelések elemzése kiemelten érdekes része az onkológiai ellátásnak.

Témavezető: Dr. Lőcsei Zoltán

A definitív radiokemoterápiás kezelése az előrehaladott stádiumú méhnyak daganatos nőbetegek sikeres kezelési lehetőségei közé tartozik. A terápiás eredmények javítása céljából a modern sugárterápiás technológia maximálisan a segítségünkre lehet. Intézetünkben például a konvencionális kismedencei besugárzást kiegészítő, PET/CT pozitív nyirokcsomók kiemelt dózissal (Szimultán Integrált Boost) történő kezelése rutinszerű gyakorlat. Az ilyen vagy hasonló kezelések vizsgálata mindenképpen fontos kutatási téma.

Témavezető: Dr. Lőcsei Zoltán

Társtémavezető: Prof. Dr. Mangel László Csaba

A prosztata daganatok az idősödő férfi populáció „népbetegsége”. A sugárterápia a sebészi ellátás alternatívájaként sikeres kezelési lehetőség. A prosztatadaganatok kiemelt dózissal való kezelése a terápia idejét csökkeni, ugyanakkor a terápiás hatást növelheti. Ezen kezelések módszertanának, illetve hasznosságának vizsgálata történik Intézetünkben.