Az egység összes munkatársa

Ifj. Dr. Kása Péter

Ifj. Dr. Kása Péter

PhD

gyógyszertechnológus

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Dr. Pál Szilárd

Társtémavezető: Ifj. Dr. Kása Péter

A téma során a hallgató elsajátítja az excenteres tablettázógép működését, valamint a mikrokonrollerek alkalmazásának lehetőségeit a gyógyszeripari gyártástechnológiai műveletek során. A téma magában foglalja a présszerszámok mikrokontroller alapú felműszerezését, a mikrochip programozását, a méréshez szükséges szenzorok alkalmazását, valamint a mérések kivitelezését és kiértékelését.

Témavezető: Ifj. Dr. Kása Péter

A gyógyszertechnológiai multifaktoriális folyamatok, eljárások modellezése rendkívül összetett és komplex számításokat magában foglaló feladat. A megfelelő kísérlettervezés mellett a különféle eljárások által elkészített minták mérési eredményeinek elemzése ugyancsak nagy kihívás elé állítja a gyógyszerfejlesztő-kutatót. A mesterséges neurális hálózatok (ANN) gyógyszertechnológiai gyakorlatban történő alkalmazása egyike azon lehetőségeknek, amit a modern, alkalmazott matematika biztosítani tud ezen a területen. A témára jelentkező hallgató megismerkedhet az ANN alkalmazásával, valamint gyakorlati példákon keresztül sajátíthatja el annak működését.

Témavezető: Dr. Pál Szilárd

Társtémavezető: Ifj. Dr. Kása Péter

A munka során a hallgató meghatározott terápiás indikációval rendelkező módosított hatóanyag-leadású (retard,gyorsított, célzott, stb.) készítményt állít elő és vizsgál meg megfelelő gyógyszertechnológiai és analitikai módszerekkel. A gyógyszerforma az indikációtól függően változhat, de a TDK téma elsősorban szilárd gyógyszerforma (granulátum, pellet, tabletta, kapszula) előállításához kötött.

Témavezető: Ifj. Dr. Kása Péter

Hatóanyag-tartalmú, szájban diszpergálódó filmek előállítása és vizsgálata