"Gyógynövények és illóolajok” – dr. Horváth Györgyi előadása

2021. szeptember 27.

"Gyógynövények és illóolajok: hogyan előzzük meg a légúti megbetegedéseket természetes gyógymódokkal?” - ezzel a címmel tart előadást október 9-én, 17 órakor, a PTE Vargha Damján konferenciateremben dr. Horváth Györgyi, a Farmakognóziai Intézet egyetemi docense, megbízott intézetigazgatója.

Napjainkban élénk kutatások zajlanak arról, hogy a gyógynövények milyen hatóanyagokat „állítanak elő”, és azok mely betegségek gyógyításában használhatóak. Ismét megnőtt irántuk a kereslet, jelentős az öngyógyítás az ilyen jellegű termékekkel, ám nem mindig veszélytelen a használatuk.

Dr. Horváth Györgyi 1999-ben kezdett el foglalkozni az illóolajok fertőtlenítő hatásának a vizsgálatával, jelenleg egy egyetemi kutatócsoport is tanulmányozza.Előadása során bemutatja azokat a gyógynövényeket és illóolajokat, amelyeknek a segítségével megelőzhetők és gyógyíthatók a leggyakoribb légúti fertőzések. Kezelésükben gyakoriak a gyógyteák, az illóolaj-keverékek, utóbbiakat közelebbről is meg lehet majd az előadás helyszínén tekinteni.

Forrás:

pecsma.hu