Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Bemutatkozás

Az Angol Hallgatói Szolgáltató Iroda kettős funkciót lát el, fő profilja a PTE ÁOK és GYTK angol nyelvű orvosi, fogorvosi, biotechnológus és gyógyszerész képzéseire jelentkező külföldi hallgatók felvételi eljárásának teljes körű lebonyolítása a beiratkozásig: a jelentkezők nyilvántartása, a felvételi vizsgák megszervezése és kivitelezése, az Angol Program Bizottság támogatása és a dokumentáció előkészítése a döntéshozatalra. Biztosítja a folyamatos kapcsolattartást a toborzó cégekkel és a külföldi képviselőkkel.

Az iroda dolgozói külföldi érdeklődőknek részletes tájékoztatást nyújtanak a magyarországi orvosképzésről, az angol nyelvű képzésre való jelentkezés és felvétel előfeltételeiről, a felvételi eljárásról, számukra évente 4-5 alkalommal nyílt napot szerveznek.

A karra felvételt nyert hallgatóknak egy 3 hetes előkészítőt szervez a szolgáltató iroda: egy 120 órás biológia, kémia és fizika kurzust. 

Megszervezi és lebonyolítja a Bjørknes program keretén belül Pécsre érkező norvég hallgatók orientációját.

Az iroda másodlagos funkciója az Angol Programos hallgatók nem tanulmányi-jellegű ügyeinek intézése, többek közt közvetítés az idegenrendészet és a hallgatók között, Hepatitisz oltások megszervezése, hallgatói szekrények kiosztása és menedzselése, a Hallgatói Csomagpont működésének felügyelete, kulturális különbségek enyhítése.