A PTE fogorvoshallgatói is gyűjtöttek a mélyszegénységben élő pécsi gyermekeknek

2022. március 10.

Mélyszegénységben élő pécsi gyermekeknek szervezett gyűjtést a pécsi orvoskar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata (EGSC) a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesületének Pécsi helyi Bizottságával közösen (MFHE Pécs). Az adományokat játékos szájhigiéniai ismeretterjesztő foglalkozások, előadások keretében március 1-én adták át az Élmény Tár Tanodában.

A tavaly karácsony előtt indult és a napokban zárult karitatív akció során különféle szájhigiéniai termékeket - fogkrémet, fogkefét, szájvizet - gyűjtöttek össze és juttattak el a Pécs Gyárváros városrészében található Élmény Tár Tanodába, mely 2010 óta működik esélyteremtő közösségi térként a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

A jótékonysági programhoz örömmel csatlakoztak pécsi fogorvoshallgatók is, több tucatnyian vettek részt az akcióban.  A nemzetközi csapat az adományok mellett hasznos szájhigiéniai információkkal és praktikákkal is ellátta a zömmel mikroszegregátumokból érkező gyerekeket.

A jó hangulatú nap során a pécsi fogorvoshallgatók - három magyar és három külföldi hallgató - játékos formában tartottak kiselőadásokat a kicsiknek és a kamaszoknak, valamint egy méretes fogmodell segítségével a helyes fogmosás módszerét is illusztrálták.

Az Élmény Tár Tanoda kis tanulói örömmel fogadták a PTE-s hallgatókat, valamint a felajánlásokat is.

Fotók:

PTE ÁOK EGSC