"Hallgatói lelki egészség – ki, mit tehet érte?" - fórum – december 8.

2022. november 25.

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (FETA) fórumot rendez „Hallgatói lelki egészség – ki, mit tehet érte?” címmel december 8-án, Budapesten.

Az egyesület 2021 novemberében közel tízezer fiatal részvételével felmérő kutatást végzett a magyar felsőoktatásban tanuló hallgatók mentális jóllétének állapotáról. A kutatócsoport célja az volt, hogy a szakemberek átfogó képet kapjanak a témában, és ennek alapján hatékony prevenciós és támogatási szolgáltatásokat alakíthassanak ki a felsőoktatási intézményekben.

A fórum előadásai a kutatás eredményeit mutatják be, azokat követően kerekasztal-beszélgetést és egy-egy interaktív workshopot is rendeznek. A panelbeszélgetés résztvevői között szerepel a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviselője, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke, az ELTE Életvezetési Tanácsadójának szakmai vezetője, valamint a BME kortárs segítő koordinátora. A PTE képviseletében az Általános Orvostudományi Kar Pszichológiai Tanácsadó Szolgálatának (PsziKon) és a Student Counselling-nek a szakmai vezetője, dr. Gács Boróka lesz jelen.

A programra a felsőoktatási tanácsadás területén dolgozó szakembereket, az egyetemi oktatókat és döntéshozókat, a hallgatói képviseletek tagjait, a kortárs segítőket és a hallgatókat egyaránt várják. A részvétel ingyenes.

A rendezvény időpontja:

2022. december 8-a, 10-15 óra

A rendezvény helyszíne:

MagNet Közösségi Ház, Juhar terem, cím: 1062 Budapest, Andrássy út 98.

A regisztráció határideje:

2022. december 1-je, éjfél

A rendezvény létszámkorlátja:

100 fő.

Regisztráció:

feta.hu

A részletes programot és a hivatalos meghívót itt olvashatják:

Dokumentum(ok)