Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

  Az egység összes munkatársa

Dr. Karádi Kázmér

Dr. Karádi Kázmér

MD, PhD

egyetemi docens , intézetigazgató helyettes

Magatartástudományi Intézet

Telefon: 31946

Klinikai Magatartástudományi Tanszék, tanszékvezető

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Dr. Karádi Kázmér

A neuropszichológia egyik legfőbb feladata, hogy megértse, hogy az agyban kialakuló léziók hogyan vezetnek a különböző kognitív zavarokhoz. Ennek egyik módszertana az agyi léziók modellezése számítógépes modelleken. A téma megtanítja a PDP++, mesterséges neurális hálózatot szimuláló szoftverrendszer működését, illetve vizsgálja a speciális kognitív funkciókat kivitelező hálózat viselkedését a benne kialakuló léziók hatására.

Témavezető: Dr. Karádi Kázmér

A gondolati képalkotás során agyunk legfőképpen a képzeletet használja. Egyik funkciója, hogy a külvilági tárgyakat a térben elképzeljük és velük műveletet végezzünk. A téma a téri képzelet kognitív pszichológiai hátterét vizsgálja a mentális forgatás nevezetű jelenséggel. A téma során a hallgató megtanulhatja a kísérleti pszichológiai szoftverek használatát, az adatelemzést és feldolgozást.

Témavezető: Dr. Karádi Kázmér

Az idiopathias Parkinson-kór legismertebb jellegzetessége a betegnél kialakuló mozgásszervi zavarok. Azonban tény, hogy a betegség nagyon gyakran társul kognitív kiesésekkel, memóriazavarral, dementiával, executive funkciózavarral. A téma egyrészt irodalmi feldolgozást, másrészt a betegektől nyert kognitív adatok feldolgozását foglalja magába.

Témavezető: Dr. Karádi Kázmér

Az epilepsziák közül a neuropszichológia szempontjából legfontosabb a temporális lebeny epilepsziák. Ezen epilepszia fajta leggyakrabban a hippocampust érinti. A tdk téma a hippocampus sclerosishoz, illetve a temporális lebeny epilepsziához társuló kognitív zavarok irodalmi feldolgozását jelenti.