„Éld velünk az álmod!” – megható imázsfilm készült a pécsi orvosiról

2022. október 18.

Megható imázsfilm készült a megújuló pécsi orvoskarról, üzenve, itt nem csupán a nemzetközi mezőnyben is versenyképes képzésben és környezetben képezik a jövő gyógyítóit, kutatóit: gyermekkori álmokat váltanak valóra. A videóhoz az egyik legnépszerűbb magyar TikTokker adta a hangját.

Az elmúlt időszakban egymást érték a hírek a PTE Általános Orvostudományi Kar fejlesztésekről. Tavaly ősszel átadták a több mint 14 milliárd forintból felépült 12 ezer négyzetméteres új elméleti tömböt, idén szeptembertől pedig már a fogászokat is egy vadonatúj, 2750 négyzetméter hasznos alapterületű ötszintes komplexum várja a Szigeti úton, szemben az orvosképző patinás főépületével. A nagy múltú tudásközpont portfóliója Magyarországon egyedülállóan angol nyelvű biotechnológia alapszakkal bővült, ahol idén szeptember óta zajlik a több évtizedes hagyományokra visszatekintő pécsi biotechnológia képzésre és kutatásokra, illetve a gazdag ipari kapcsolatokra épülő oktatás.

A világviszonylatban is elismert, piacképes diplomát adó pécsi orvosi azonban nem csak a magas szintű szakmai ismereteket adja át, nem csupán a biztos karrierhez szükséges alapokat fekteti le. Az orvosképzés sokaknak több puszta karriernél: életre szóló hivatás, egy gyermekkori álom, aminek beteljesülésért kitartóan készülnek, tanulnak, kompromisszumokat kötnek, és olykor erejükön felül teljesítve küzdenek. Ez az üzenete annak a friss imázsfilmnek, melyet több hónap alatt számos helyszínen forgatott a pécsi orvoskar Stratégiai Marketing és Toborzó Irodája.
 


„Az új kari imázsfilmhez már májusban kezdetét vette a statiszták válogatása, a forgatás pedig a teljes nyarat felölelte. Forgattunk a júliusi diplomaosztón, a Pont Ott Partin, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Óvodájában, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában, valamint a Mömaxban is”

– számolt be a részletekről Eller-Tárnoki Nikolett, a Stratégiai Marketing és Toborzó Iroda munkatársa, a kisfilm munkálatainak koordinátora. Mint mondta, a videóban érintett intézmények, helyszínek örömmel fogadták a megkeresést, mivel rendkívül szimpatikus volt nekik a koncepció és az üzenet.

A videó különlegessége, hogy narrátorként az egyik legnépszerűbb magyar TikTokker, a 210 ezres követőtáborral bíró Takács Szabina hallható, aki immáron egy évtizede járja a világot, országról országra, kontinensről kontinensre haladva. Szabina mondatait a videóhoz Finnországban rögzítették, jelenleg ugyanis ott él.

A kari imázsfilm a pécsi orvoskar Facebook- és Instagram-oldalán, valamint a PTE ÁOK Youtube-csatornáján is megnézhető.