Sebésznek készül a magyar orvosválogatott centere

2022. július 19.

Álmodhat-e annál szebbet egy ifjú focista, minthogy a világbajnokságon elnyeri a válogatottal a trófeát, ő lesz hazája csapatának a gólkirálya és a torna legjobb játékosának választják? A pécsi Gelencsér Gergővel, a magyar orvosválogatott centerével ez történt Portugáliában.

Gelencsér Gergő a Dunántúli Naplónak elmondta, hogy a Medigames legnépszerűbb ága a foci, amit 35 év alattiaknak és szenioroknak is meghirdetnek. Idén a 35 év alattiak között tucatnyi csapat indult, rengeteg dél-amerikai válogatottal. Hat alkalommal kétszer harmincperces meccseket játszottak nagypályán, 11-11 fővel. Öt góllal lett gólkirály a csapaton belül.

Elmesélte azt is, hogy 12 éve focizik, a PMFC-ben kezdett, aztán átigazolt a PEAC-ba, amikor orvostanhallgató lett, és tagja az NB III-ba felkerült csapatnak is. Általános orvosnak tanul és leginkább a sebészet, az ortopédia és a traumatológia érdekli. Kifejtette, hogy számára az elsődleges az egyetem, ezért nem biztos, hogy vállalni tudja a tanulás mellett az NB III-as erőltetettebb menetet, inkább marad a Megye I-ben, ahova a PEAC második csapata most feljutott. Ez ugyanis arra tökéletes, hogy heti három edzéssel kiszellőztesse a fejét.

A tanulás és foci mellett fontos számára Maya, a kétéves golden retriever, akivel rengeteget túráznak.

Forrás:

Dunántúli Napló