Medikus Kupa

Közeledünk a 48. Medikus Kupa rajtjához. Sportolóink Szegedre utaznak, hogy képviseljék egyetemünket. Ezt megelőzően egy ünnepélyes fogadalomtétellel búcsúznak. Gyertek Ti is a főépulet aulájába és indítsuk útnak a csapatokat együtt! 

 

A Kick Off esemény facebook olala.

A 48. Medikus Kupa facebook oldala.

Az esemény versenykiírása elérhető itt.

 

A sportolók számára fontos információk: 

Kick Off: szept. 23. 19:00 - PTE ÁOK Aula

Gyülekező: szept. 24. 14:30 - Szigeti úti kampusz

Indulás: szept. 24. 15:00 - Szigeti úti kampusz

Visszaindulás: szept. 26. 17-18 óra körül (menetidő ~3 óra) 

 

 

Vészhelyzet és lényeges kérdés esetén:

Németh Attila - Medikus Kupa koordinátor: +36 302277435

Dr. Karsai István - TMK igazgató: +36 70 3715341

 

 

 

2020 és 2021 márciusában a világjárvány miatt sajnos elmaradt a Medikus Kupa. Jó hír azonban, hogy 2021. szeptember 25.-26.-án megrendezésre kerül a soron következő kupa Szegeden.

A Medikus Kupán versenyezhetnek a 2019-ben végzett hallgatók is!

 

Minden évben március végén, április elején kerül megrendezésre a nagy érdeklődéssel várt Medikus Kupa, ahol a budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvostudományi egyetem hallgatói versengenek több sportágban, az őket elkísérő szurkolók támogatásával. A Medikus Kupának komoly hagyományai vannak, az utóbbi tíz évben pedig rendkívüli népszerűségnek örvend a versenyzők, az őket biztató szurkolók és az egyetemek vezetőinek körében egyaránt.

Sportágak, amelyekben a versengés zajlik:

Kézilabda: női, férfi.

Kosárlabda: női, férfi.

Labdarúgás: férfi.

Röplabda: női, férfi.

Vízilabda: férfi.

Napjainkban már amerikai mintára minden csapatnak van hivatalos támogató csoportja: Cheerlaederek, az ő bemutatójuk szintén értékelésre kerül.

A rendezésért minden évben a soron következő Orvostudományi Egyetem a felelős. A versenyek két napig tartanak, előre eltervezett és leírt szabályok alapján, majd a végén győzteseket hirdetnek a sportágakban. Díjazzák a női és férfi csapatokat, illetve az egyetemek összesített eredményét.

Minden sportágban különdíjakat osztanak a legjobb, legeredményesebb sportolóknak.

Manapság a Medikus Kupa már nem egy szimpla sportverseny, sokkal több annál! Az eseményen általában háromezer hallgató képviselteti magát sportolóként vagy szimpatizánsként. A résztvevők különböző kulturális eseményeken: koncerteken, előadásokon kapcsolódhatnak ki a mérkőzések után.