Medikus Kupa

2020 és 2021 márciusában a világjárvány miatt sajnos elmaradt a Medikus Kupa. Jó hír azonban, hogy 2021. szeptember 25.-26.-án megrendezésre kerül a soron következő kupa Szegeden.

A Medikus Kupán versenyezhetnek a 2019-ben végzett hallgatók is!

 

Minden évben március végén, április elején kerül megrendezésre a nagy érdeklődéssel várt Medikus Kupa, ahol a budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvostudományi egyetem hallgatói versengenek több sportágban, az őket elkísérő szurkolók támogatásával. A Medikus Kupának komoly hagyományai vannak, az utóbbi tíz évben pedig rendkívüli népszerűségnek örvend a versenyzők, az őket biztató szurkolók és az egyetemek vezetőinek körében egyaránt.

Sportágak, amelyekben a versengés zajlik:

Kézilabda: női, férfi.

Kosárlabda: női, férfi.

Labdarúgás: férfi.

Röplabda: női, férfi.

Vízilabda: férfi.

Napjainkban már amerikai mintára minden csapatnak van hivatalos támogató csoportja: Cheerlaederek, az ő bemutatójuk szintén értékelésre kerül.

A rendezésért minden évben a soron következő Orvostudományi Egyetem a felelős. A versenyek két napig tartanak, előre eltervezett és leírt szabályok alapján, majd a végén győzteseket hirdetnek a sportágakban. Díjazzák a női és férfi csapatokat, illetve az egyetemek összesített eredményét.

Minden sportágban különdíjakat osztanak a legjobb, legeredményesebb sportolóknak.

Manapság a Medikus Kupa már nem egy szimpla sportverseny, sokkal több annál! Az eseményen általában háromezer hallgató képviselteti magát sportolóként vagy szimpatizánsként. A résztvevők különböző kulturális eseményeken: koncerteken, előadásokon kapcsolódhatnak ki a mérkőzések után.