2. Szuperrezolúciós és fluoreszcens mikroszkópos szimpózium – 2022. április 1-2.

2022. április 1. 09:00 - 18:30
Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje

2. Szuperrezolúciós és fluoreszcens mikroszkópos szimpózium és Ábrahám István-emlékülés

Meghívó

A PTE Idegtudományi Centruma, az Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézete, az Ábrahám István Nano-Bio-Imaging Központ és a Cellular Imaging Hungary tisztelettel meghívja Önt a 2. Szuperrezolúciós és fluoreszcens mikroszkópos szimpóziumra és Ábrahám István-emlékülésre.

A program időpontja:

2022. április 1-2.

Helyszíne:

az Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje

A rendezvény olyan hazai és nemzetközi szakemberek fóruma, akik szuperfelbontású mikroszkópiát és más fluoreszcens mikroszkópos módszereket alkalmaznak és fejlesztenek, különösen az élettudományok területén. A szimpózium lehetőséget nyújt a legújabb műszaki innovációk és tudományos eredmények bemutatására, és arra is, hogy a különböző speciális mikroszkópos létesítményekben dolgozó kutatók együttműködéseket alakítsanak ki, valamint megismerjék az ilyen létesítmények üzemeltetésével kapcsolatos, bevált gyakorlatokat.

Az április elsejei, fiatal kutatói szekcióba szeretettel várjuk olyan TDK- és PhD-hallgatók előadásait is, akik munkájukban fluoreszcens mikroszkópos módszereket használnak.

A program része lesz az Ábrahám István-emlékülés, amelyre a világ minden tájáról érkeznek kollégák, hogy tudományos előadásokat tartsanak és emlékezzenek Ábrahám Istvánra, az Élettani Intézet egykori vezetőjére, a pécsi Nano-Bio-Imaging Core Facility alapítójára, a Magyar Idegtudományi Társaság elnökére, aki tavaly hunyt el.

A regisztráció és az absztrakt leadási határideje:

2022. március 1.

A szimpózium rendszeresen frissülő weboldala:

superresolution.hu.

Szeretettel várjuk a találkozón!

 

Dr. Buzás Péter, PTE ÁOK Élettani Intézet

Dr. Lukács András, PTE ÁOK Biofizikai Intézet

Dr. Hernádi István, a PTE Idegtudományi Centrum nevében

Dr. Vámosi György, a Cellular Imaging Hungary nevében