Szuperrezolúciós és fluoreszcens mikroszkópos szimpózium és Ábrahám István-emlékülés

2022. február 24.

A PTE Idegtudományi Centruma, az Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézete, az Ábrahám István Nano-Bio-Imaging Központ és a Cellular Imaging Hungary április 1-2-án rendezi meg a 2. Szuperrezolúciós és fluoreszcens mikroszkópos szimpóziumot és Ábrahám István-emlékülést az Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbjében.

A rendezvény olyan hazai és nemzetközi szakemberek fóruma lesz, akik szuperfelbontású mikroszkópiát és más fluoreszcens mikroszkópos módszereket alkalmaznak és fejlesztenek, különösen az élettudományok területén. A szimpózium lehetőséget nyújt a legújabb műszaki innovációk és tudományos eredmények bemutatására, és arra is, hogy a különböző speciális mikroszkópos létesítményekben dolgozó kutatók együttműködéseket alakítsanak ki, valamint megismerjék az ilyen létesítmények üzemeltetésével kapcsolatos, bevált gyakorlatokat.

A program része lesz az Ábrahám István-emlékülés, amelyre a világ minden tájáról érkeznek kollégák, hogy tudományos előadásokat tartsanak és emlékezzenek Ábrahám Istvánra, az Élettani Intézet egykori vezetőjére, a pécsi Nano-Bio-Imaging Core Facility alapítójára, a Magyar Idegtudományi Társaság elnökére, aki tavaly hunyt el. A szimpózium folyamatosan frissülő weboldala: superresolution.hu.

Fotó:

Verébi Dávid