Klinikai Központ Sebészeti Klinika

Bemutatkozás

A PTE KK Sebészeti Klinika a dunántúli régió legmagasabb szintű sebészeti ellátó helye kb. 4200 fő fekvő- és kb. 30000 fő ambuláns éves betegforgalommal. A sebészeti szakma minden profiljával rendelkezünk: általános sebészet, mellkassebészet, plasztikai- és égéssebészet, transzplantációs sebészet. Az általános sebészeten belül is kiemelt területek: laparoszkópos sebészet, gyomor-nyelőcsősebészet, májsebészet, endokrinológiai sebészet, hasnyálmirigy sebészet.

Az Klinika 5 osztályon működik 25 orvossal, 90 ággyal, 4 műtővel, 6 ambulanciával.

Oktatás

A Sebészeti Klinika mind a graduális, mind a posztgraduális képzésben részt vesz, magyar, angol és német nyelven. Az orvosképzésen kívül munkatársaink a szakdolgozók képzésein is rendszeres oktatók/előadók.

Kutatás

A kutatási profil a sebészet minden területét érinti az alapkutatástól kezdődően az alkalmazott klinikai kutatásokat is beleértve. Számos vizsgálatunk társintézményekkel valósul meg. A kutatásba a hallgatók TDK munka keretében csatlakozhatnak, a részletes témalista a kari TDK honlapon elérhető.

Betegellátás

Bejelentkezéssel kapcsolatos információk a Betegellátás menüpontban találhatók.

Hírek

2021. március 19.

Dr. Baracs József a Kossuth Rádióban

2021. február 3.

A Kossuth Rádióban beszél a Pécsett kidolgozott, forradalmi mellkassebészeti eljárásról Szántó Zalán

2021. február 2.

Az ATV is beszámolt a Pécsett kidolgozott új melkassebészeti eljárásról

2021. január 26.

28 elhunyt donoros, és hat élő donoros vesetranszplantációt végeztek a Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztályán tavaly

2021. január 26.

Sebészi precizitás mérnöki pontossággal

Összes hír