A MAB támogatja a kar általános orvosképzésének akkreditációját

2021. december 8.

Karunk 2021. augusztus 27-én nyújtotta be a WFME szerinti akkreditációs eljárás lefolytatásához „A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság általános orvosképzés sztenderdjei - az Orvosképzési Világszövetség globális követelményrendszere alapján" című dokumentum szerinti önértékelését. Szeptember 27-28-án a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság az ÁOK-ra látogatott, hogy lefolytassa az akkreditáció megszerzéséhez szükséges pilot eljárást.

A látogatás után a Bizottság jelentésében a következő értékelés áll:

Mint írják: “Az orvosképző intézmény önértékelése és a helyszíni látogatás alapján megállapítható, hogy a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának általános orvosképzése a WFME 2020 (World Federation for Medical Education) sztenderdek alapján 2021-2029-ig 8 éves akkreditációban részesíthető, 2025. december 31-ig lezárandó, személyes látogatással egybekötött monitoreljárással. A monitoreljárás keretében elsődlegesen a jelen jelentésben szereplő javaslatok alapján tett intézményi intézkedéseket és azok eredményességét kell vizsgálni.”

A határozat hatályba lépésének az a feltétele, hogy a MAB a WFME akkreditációját megszerzi, a támogató döntés ennek napján lesz érvényes.

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs