A gyémánt út pora – ünnepélyes filmvetítés – november 8.

2022. november 2.

Az Egészségügyi Világszervezet friss jelentése alapján jelenleg több mint 55 millió ember szenved demenciában, vagyis időskori leépülésben. A szervezet szerint az érintettek száma az elkövetkező évtizedekben drámaian emelkedhet.

Dr. Vámos Zoltán orvos-filmrendező ezért is választotta ezt a rendkívül fontos problémát következő filmje témájául, melynek alapját a rendezővel és betegével a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában történt eset adja. A gyémánt út pora című alkotás megmutatja, hogy a hagyományos orvosi protokollon túl milyen más módokon lehet segíteni az időskori Alzheimer-kórral sújtott betegek életén.

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Pécsi Tudományegyetem ünnepélyes filmvetítés keretében mutatja be az alkotást, melynek időpontja: 2022. november 8-a, 18 óra.

A filmvetítés helyszíne:

Uránia mozi, 7624 Pécs, Hungária utca 19.

A vetítés programja:

  • 18.00-18.30: A film felvezetése
  • 18.30-19.00: Filmvetítés
  • 19.00-20.00: Kerekasztal-beszélgetés, résztvevők: dr. Vámos Zoltán rendező, dr. Dóczi Tamás professzor, akadémikus, dr. Karádi Kázmér neuropszichológus, Vári Éva, a film női főszereplője, Orosz Ákos, a film férfi főszereplője, Szobrász András, a film operatőre.

Az ünnepélyes vetítésre korlátozott számban érhetők el jegyek, a foglalásra az alábbi linken van lehetőség 2022. november 2-án, reggel 8 órától, az oldalon történő bejelentkezést követően:

Regisztráció

E-mailben és telefonon a jelentkezés nem lehetséges!

Forrás:

PTE