MIRA 2023

2023. március 1.

Mediterrán Intenzíves Randevú

Időpont: 2023.szeptember 29. péntek – szeptember 30. szombat

Helyszín: Hotel Laterum 7633 Pécs, Hajnóczy u. 37-39.

www.laterumhotel.hu

A rendezvény weboldala: www.mira.org.hu

 

Immár hatodik alakalommal kerül megrendezésre Pécsett a Mediterrán Intenzíves Randevú, a MIRA. A Covid pandémia lecsengésével ismét lehetőség van arra, hogy szakmánkat érintő egyéb fontos kérdésekkel foglalkozzunk. A korábban megszokotthoz képest kicsit átalakult a rendezvény programja. A MIRA előtti napon,-de ahhoz kapcsolódóan két akkreditált, pontszerző továbbképző tanfolyamra kerül sor a CRRT, illetve UH- vizsgálat témakörében. Mind a két tanfolyamon a szakma elismert képviselői tartanak előadásokat ,és lehetőség lesz hands on kurzus formájában a tanultak gyakorlati alkalmazására.

A MIRÁ-ra regisztrált kollégák ingyen vehetnek részt a tanfolyamokon.

A kongresszus egyik fő témája az ERAS lesz.(Enhanced Recovery After Surgery) Az aneszteziológia szempontjai mellett sebészi előadásra is sor kerül, mintegy demonstrálván , hogy itt is együtt kell mozognunk.

Az aneszteziológiai és intenzív terápiás előadás mellett külön szekció foglalkozik a fájdalomterápiával, hisz Pécs ebben úttörő szerepet játszik.

Napjainkban az oktatás jelentős átalakuláson megy át, a formális előadások mellett egyre nagyobb szerepet kap a gyakorlati szimulációs oktatás. Ma már nemcsak orvosokat, hanem rendőröket, tűzoltókat és katonákat is képezni kell az alapvető

életmentő beavatkozásokra. E kérdésekkel foglalkozik az újdonságok az oktatásban című szekció.

Szintén újdonságként- előzetes regisztrációval lehetőség lesz a AITI-ben működő e- lázlap és anesztéziai jegyzőkönyv megtekintésére a gyakorlatban, illetve a vállalkozó kollégák szimulált polytrauma ellátásban vehetnek részt.

A tudományos program után társasági események is várják a résztvevőket: kötetlen beszélgetésekre, uránvárosi sétára idegenvezetővel, illetve szeptember 29-én este bankettet tartunk.

Minden érdeklődő kollegát szeretettel várunk rendezvényünkön.

Prof dr. Csontos Csaba

A szervező bizottság elnöke.