Adománygyűjtés a Nevetnikék Alapítványnak – jótékonysági felhívás

2021. október 15.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán.

Az Alapítvány célja a kórházban ápolt gyermekek szabadidős foglalkozásainak a megszervezése, a betegek gyógyulásának elősegítése, kórtermi környezetük barátságosabbá tétele, mesefalfestéssel való dekorálása, interaktív játékok felszerelése az ambulanciák folyosóin, hazavihető öko-játékok készítése és ajándékozása.

Az elmúlt 12 évben ötezer bent fekvő gyermeknek tartottak kétezer foglalkozást, háromszáz önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehozták az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítették a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári, dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, készítettek kétszáz csendes könyvet, háromszáz ördöglakatot és ötszáz repülőt, mindezt közel nyolcszáz önkéntes segítségével.

Az alapítvány irodája a Nyár utcai kórházban volt, azonban a részleg bezárásával megszűnik. Itt zajlott az önkéntesek interjúztatása és képzése, illetve a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközök tárolása.

Ahhoz, hogy az alapítvány folytatni tudja a munkáját, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre. A József Attila úton, a Gyermekgyógyászati Klinikával szemközti házat eladásra kínálják, ára 27 millió forint, a minimális felújítás 4 millió forint, és további 9 millió szükséges ahhoz, hogy új önkénteseket képezhessenek a kórházlátogatásokra és folytathassák a játékkészítéseket a műhelyben.

Sajnos van más vevő is a házra, így nem maradt más, mint összegyűjteni a ház vételárához és felújításához szükséges hiányzó összeget október 31-ig. Ha ez nem sikerül, akkor az alapítvány nem tudja ebben a formában folytatni tovább a működését. A 40 millióból eddig 16,5 millió forint gyűlt össze.

Ha úgy döntenek, hogy támogatják az alapítvány céljait, akkor adományaikat az alábbi számlaszámra utalhatják:

  • Nevetnikék Alapítvány
  • 11731001-23125324
  • Közlemény: Otthont a Nevetnikéknek

Az alapítvány munkatársai előre is köszönik a segítségüket!

Plakát

Fotó:

Ruprech Judit