Jó ütemben zajlik a gyermekklinika új sürgősségi központjának fejlesztése

2022. október 3.

A pécsi gyerekklinika új sürgősségi központjának a beruházása egy 2,5 milliárd forintos, európai uniós támogatással zajló fejlesztés részeként, jó ütemben zajlik - közölte a Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.

A régió legmagasabb szintű ellátóhelyeként működő Gyermekgyógyászati Klinika új, 1300 négyzetméteres sürgősségi központjának a megépítése mellett az intézményegység meglévő, közel ugyanekkora részének a felújítását is elvégzik a projekt keretében. A gyermeksürgősségi és -baleseti ellátás fejlesztését érintő munkálatok során új, három ultramodern műtőt magában foglaló, korszerű műtőblokk jön létre, nagyobb és modernebb, gyermekbarát kórtermek épülnek a baleseti, a sebészeti és a fül-orr-gége részlegen, továbbá a pályázat keretében több mint félmilliárd forintból a klinika orvosi eszközparkját is modernizálják.

A beruházás az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) hat magyarországi intézményt érintő, közel 11 milliárd forintos pályázatának részeként valósul meg 2023 márciusának a végéig, általa hosszú távon biztosítható a dél-dunántúli régió centralizált gyermekbaleseti ellátása - olvasható a PTE internetes oldalán található projektleírásban.

Forrás:

webradio.hu