Kétmillió forintot adományozott az Eurakvilo Alapítványnak a Libra Szoftver Zrt.

2022. november 15.

Kétmillió forintot adományozott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika onkohematológiai osztályát segítő Eurakvilo Alapítványnak a PÉTÁV Kft. stratégiai partnere, a Libra Szoftver Zrt. A támogatásból orvosi műszerek és gyógyszerek beszerzését és élményprogramokat tud finanszírozni az alapítvány.

Az integrált vállalatirányítási és pénzügyi rendszereket fejlesztő Libra Szoftver Zrt. több mint egy évtizede a PÉTÁV legfontosabb partnerei közé tartozik. A vállalat szoftvere a felelős a pécsi távhőcég számlázási, készletgazdálkodási, beszerzési és még számos más tevékenységének hibátlan működéséért.

„Fontos számunkra, hogy a gazdasági súlyunknak megfelelő szerepet vállaljunk azoknak a közösségeknek a támogatásában, amelyekben tevékenykedünk. Pécs nagyon fontos helyszín a számunkra, ezért egy itt működő, kiemelten közhasznú szervezet munkáját akartuk segíteni” – nyilatkozta Faur Kálmán, a Libra Szoftver Zrt. vezérigazgatója.

Az Eurakvilo Alapítvány több mint egy évtizede segíti a pécsi gyermekklinika onkohematológiai osztályán zajló, gyógyító munkát. A hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyikeként évente 30-40 új daganatos beteget diagnosztizálnak. Többségüket szerencsére meg tudják gyógyítani, de a teljes felépülésig hosszú út vezet, hetekig-hónapokig tartó kórházi kezeléssel. Bár az osztály betegeinek a háromnegyede felépül, évente 4-10 gyermek sajnos nem gyógyul meg. Az alapítvány fontos célja, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek, és ehhez minden segítséget megkapjanak. Az Eurakvilo számos orvosi eszköz beszerzését támogatta már: altatógépet, infúziós pumpákat, csontvelő-biopsziás tűket és különféle gyógyszereket vásároltak a klinikának, továbbá rendszeresen szerveznek élményprogramokat is a betegeknek, hogy könnyebbé tegyék a bent töltött időszakot.

„Olyan szervezetet kerestünk, amely hiánypótló és kiemelkedően értékes munkát végez. Minden elismerést megérdemelnek azok a szakemberek, akik a daganatos gyerekek megmentésére tették fel az életüket, és örülünk, hogy a magunk módján segítséget nyújthatunk a munkájukhoz” – mondta Vida János, a PÉTÁV Kft. ügyvezetője.

„A kétmillió forint jelentős segítség alapítványunk számára, így a közeljövőben a terveken felül tudunk hozzájárulni az osztály gyógyító munkájához” – fogalmazott dr. Ottóffy Gábor egyetemi adjunktus, az onkohematológiai osztály vezetője, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Forrás:

pecsma.hu

Fotó:

pecsma.hu