Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

  Az egység összes munkatársa

Prof. Dr. Büki András

Prof. Dr. Büki András

egyetemi tanár , igazgató

Idegsebészeti Klinika

Telefon: 72/535-932, 72/535-900/35930

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Prof. Dr. Büki András

Társtémavezető: Dr. Czeiter Endre

A pécsi koponyasérült adatbázis feldolgozása különböző súlyosságú koponyasérültek életminőségére, neuropszichológiai teljesítményére vonatkozó vizsgálatok

A pécsi súlyos koponya agysérült adatbázis mellett középsúlyos- és enyhe sérültek után követésével, neuropszichológiai képalkotó, illetve biomarker vizsgálatokkal, a 2-15 évvel ezelőtt sérült betegek kognitív hanyatlását, annak markereit kívánjuk felmérni.

Témavezető: Prof. Dr. Büki András

Társtémavezető: Dr. Czeiter Endre

Az Idegsebészeti Klinika súlyos koponya agysérült adatbázisának 15 éves elemzésével közel 500 beteg adatainak feldolgozásával prognosztikai modelleket és a kimenetel indikátorait kívánjuk meghatározni, illetve az ellátott betegekkel kapcsolatos epidemiológiai vonatkozásokat írunk le.

Témavezető: Prof. Dr. Büki András

A transzkraniális mágneses stimuláció (NEXSTIM) gyakorlati alkalmazhatóságának és előnyeinek vizsgálata idegsebészeti beavatkozást igénylő kórképekben. A preoperatív vizsgálat fontossága a centrális-paracetnrális illetve a Broca- vagy Wernicke-területi térfoglalások esetén.

Témavezető: Prof. Dr. Büki András

Társtémavezető: Dr. Czeiter Endre

Különböző állatkísérletes módszerekben részben funkcionális vizsgálatokat, részben kisállat MR vizsgálatot, részben pedig a sérülés kiterjedésére vonatkozó morphológiai vizsgálatokat alkalmazva azt kívánjuk megállapítani, hogy a kísérletes állatokban a különböző típusú koponyatrauma modellekben létrehozott agykárosodás mértéke mennyiben változik az akut szakban, illetve a rehabilitáció során alkalmazott inger-gazdag környezet (Enriched Environment) hatására.