Traumatológiai tanszéket indít a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegen

2022. február 15.

Dr. Bódis József professzor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára szerint a traumatológiai tanszék nemcsak magas szintű szakmai tevékenységet jelent, de modern eszközök beszerzését és tudományos-innovációs tevékenységet is.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere úgy véli, hogy nemcsak sikerült megmenteni, de most már magasabb szintre is lehet emelni a városban a traumatológiai ellátást, ehhez az önkormányzat is minden segítséget megad, még ha soha nem volt is fenntartója a kórháznak.

Dr. Gasztonyi Beáta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója elmondta, hogy a szívsebészet, a kardiológia és a gasztroenterológia után a traumatológia is önálló tanszékként kap helyet a zalaegerszegi intézményben, mint a pécsi egyetem oktatókórházában. Az ITM 80 millió forintot biztosított modern eszközök és egy új, a betegbiztonságot szolgáló applikáció beszerzésére, újabb szakemberek is érkeztek, valamint a traumatológiai ellátásban eddig nem alkalmazott eljárásokat is bevezettek Zalaegerszegen.

Forrás:

origo.hu

Fotó:

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közösségi oldala