Formabontó egészségügyi megoldások a PTE orvoskarán

2022. január 4.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD) az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egészségügyi innovációt népszerűsítő közösségének (EIT Health) támogatásával olyan új és formabontó egészségügyi megoldásokat kutat és támogat, amelyek nagymértékben segíthetik az egészségügyben dolgozók mindennapi munkáját, ezzel is fejlesztve az egészségügyi szolgáltatások minőségét.

2021-ben az intézet egyik célkitűzéseként arra helyezte a hangsúlyt, hogy növelje az innovációra, új megoldásokra nyitott orvosok és ezáltal a klinikákról kikerülő innovatív projektek számát. Ehhez fel kellett kutatni és szoros, mindkét fél számára értékteremtő kapcsolatot kellett kialakítani olyan tehetséges és példamutató szakorvosokkal, akiknek képességei és szakmai életútja motiválóan tud hatni kollégái körében. Kimagasló teljesítményük után a program a Klinikai Champion Hálózat elnevezést kapta.

A program 2020-ban indult, jelenleg öt különböző klinikai területet vállalt részt benne, de az elért eredmények fényében 2022-ben várhatóan további szakterületek csatlakozása várható. A kiválasztott „Championok” feladata nem kevesebb, mint az innovatív megoldásokra nyitott és befogadó légkör megteremtése a klinikai környezetben, az alulról érkező új ötletek és kutatások felderítése, becsatornázása a megfelelő helyekre, valamint az intézet és az EIT Health által biztosított képzési lehetőségek, workshopok, pályázati lehetőségek és egyéb programok népszerűsítése.

Rajtuk és az általuk végzett tevékenységeken keresztül lehetőség nyílt arra, hogy az egyébként erősen zárt és hierarchizált egészségügyi szolgáltatói környezetben mindenki előtt megnyíljon az ötletfejlesztés lehetősége, amely segít felszínre hozni új, fiatal tehetségeket és megoldási javaslatokat.

Mindezek megvalósítására azonban nem lenne lehetőség, ha az ITD-nek nem sikerült volna olyan vezetőket találnia a PTE klinikáin, akik nyitottak szervezetük fejlesztésére, valamint munkatársaik motivációnak és betegeik elégedettségének emelése érdekében az újszerű megoldások alkalmazására. Tavaly három, idén már hat ilyen klinikavezető csatlakozott a kezdeményezéshez, így az általuk vezetett egészségügyi intézmények pilot klinikákként vesznek részt a programban. Ezek a klinikák a II. Sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológiai Centrum, a Fogászati és Szájsebészeti Klinika, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, a Sebészeti Klinika és a Szemészeti Klinika, valamint az Onkoterápiás Intézet.

Az innováció iránti nyitott és proaktív hozzáállás mellett ugyanakkor megfelelő ismeretekre is szükség van az innovációs folyamatok véghezviteléhez. Ennek támogatására az intézet a megszólítani kívánt célcsoportokhoz igazodó, szakmai tartalommal megtöltött Workshop sorozatot állít össze évente.

Idén a klinikavezetők és a klinikai dolgozók részére ugyanazzal a címmel - A sikeres problémamegoldás/projektvégrehajtás egyéni és csapatszintű feltételei és szervezeti szükségletei – de eltérő tartalommal került összeállításra az ismeretanyag. Ameddig a vezetők valós klinikusi tapasztalatokon, problémákon keresztül megismerkedhetnek azokkal az eszközökkel és technikákkal, amelyek segítségével, mint vezető segíteni tudják munkatársaikat, addig a klinikai dolgozók a workshop keretében olyan konkrét eszközökkel ismerkedhetnek meg, amelyek segítenek számukra eljutni a problémától a megoldásig.

A képzés szerves részét képezi a projekt-szemlélet és a változáshoz való alkalmazkodás elsajátítása, valamint az önismeret és az egyén csapatban betöltött szerepe.

Kutatási tevékenysége során az intézet legutóbbi, Discovery Team-re keresztelt programja keretében sikeresen beazonosította azokat a nehézségeket és kihívásokat, amelyek kiküszöbölésével gyorsabbá, egyszerűbbé és hatékonyabbá tehető az egészségügyi ellátás a PTE intézményeiben. A cél érdekében egy egyedülálló megoldást választottak, a vizsgált szakterületektől független, 10 főből álló, teljesen vegyes háttérrel rendelkező - bölcsész, művész, informatikus, oktató, orvos, Phd hallgató – önkéntesekből álló „kutatócsoportot” állítottak össze. A csoport tagjai párokat alkotva, 2021 április és augusztus közötti időszakban egy előre összeállított szempontrendszer szerint figyelték meg a klinikákon zajló folyamatokat.  A javításra szoruló problémákra az ITD munkatársai a klinika vezetőkkel való egyeztetés eredményeképpen innovációs ötletversenyeken és egyetemi innovációs kurzusokon keresnek újszerű megoldásokat az egyetemi hallgatók bevonásával.

A kidolgozott és itthon egyedülálló módszertan az EIT Health figyelmét is felkeltette, amely nemcsak finanszírozta a kutatás teljes költségét, hanem vizsgálja a módszertan nemzetközi környezetben való alkalmazási lehetőségeit is.

Az itt felsoroltak mellett az intézet folyamatosan kutatja azokat a tehetségeket, lehetőségeket és módszereket, akik és amelyek elősegíthetik annak a nyílt és befogó közegnek a megteremtését, amely nem csak, hogy nem fél új, szokatlan megoldásokat alkalmazni, hanem aktív szerepet is vállal abban, hogy piacképes, egészségügyi vonatkozású innovatív termékek, szolgáltatások és vállalkozások születhessenek.

(Az anyag eredetileg a hvg.hu-n jelent meg PR cikk formájában)