Január 5-től a Fogászati Klinikánál is parkolhatnak az érvényes behajtási engedéllyel rendelkezők

2022. január 5.

Január 5-től az épülő Fogászati Klinika parkolóját is használhatják azok, akik érvényes behajtási engedéllyel rendelkeznek a Szigeti út - Janus Pannonius Klinikai Tömb területére.

A PTE ÁOK Dékáni Hivatal tájékoztatása szerint ezt az intézkedést azért hozták, hogy enyhítsék az orvoskari campus parkolási nehézségeit. Mint írták, az orvosképző Szigeti úti tömbjével szemben épülő Fogászati Klinikánál történő parkolásra előreláthatólag a klinika költözéséig, 2022 márciusáig lesz lehetőség.

Az orvoskari tömb tőszomszédságában épülő új fogorvosi tömbről utoljára 2021 őszén, az épület műszaki átadása-átvétele kapcsán írtunk. Dr. Nagy Ákos egyetemi docens, a Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója akkor azt mondta, a következő céldátum 2022 márciusa, a legoptimistább, teljes készültséget jelentő időpont, addig vélhetően beszerelhetőek lesznek az újonnan beszerzett eszközök. Mivel a klinika betegellátási kötelezettsége folyamatos, ezért addig nem valósulhat meg a teljes átköltözés, ám az egyes modulok áttelepítése már megindulhat.

Dr. Nagy Ákos szerint a nyár még a kétlaki élettel telik majd, de bízik benne, hogy a 2022-2023-as akadémiai évet már az új épületben kezdhetik.

Fotó:>

Verébi Dávid