Bronz fokozatot nyert karunk a Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszerben

2022. július 25.

Elismerés a Kiválóságért” bronz fokozatot nyert karunk a Szövetség a Kiválóságért Egyesület által meghirdetett, Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszerben. Pályázati projektként a Well-Being koncepció keretében indított, „Szerepem a kar életében” junior vezetői kurzust mutatta be a dr. Varga Zsuzsanna által vezetett csapat. Emellett a kari működésről szóló, teljes szervezeti profilt és önértékelést is készítettek a pályázatban megadott szempontok alapján.

A Szövetség a Kiválóságért Egyesület küldetése, hogy a felhalmozott tudás, ismeretanyag és a partneri együttműködések segítségével a leghatékonyabb módon járuljon hozzá a hazai szervezetek kiválóságához, támogatva működésük eredményességét, versenyképességét és fenntarthatóságát.

Az EFQM Modell egy világszerte elismert keretrendszer, ami segíti a vállalatokat a változáskezelésben és a teljesítménynövelésben. Az évek során számos fejlesztési cikluson ment keresztül, melynek eredményeként megőrizte érvényességét és továbbra is iránymutatást biztosít a szervezetek számára, amelyek hosszú távú és fenntartható jövőt képzelnek el.

Alkalmazása a kar számára támogatja a folyamatos fejlődés lehetőségét a több szintű elismerési fokozatok alkalmazásával, tanulásra ad módot az értékelő szakértők visszajelzései, valamint más szervezetek jó gyakorlatainak a megismerése nyomán, egyben bemutatkozást jelent a program által nyújtott, széleskörű kommunikációs lehetőségek mentén.

„Az elismerés megerősítést ad, egyben támogatást nyújt a kiválóságra való törekvésben, abban, hogy küldetésünket, jövőképünket, stratégiánkat minél magasabb szinten és eredményesebben tudjuk megvalósítani”

- nyilatkozta a díj kapcsán dr. Varga Zsuzsanna, a kurzus, és egyben a Dékáni Hivatal vezetője. Mint mondta, kurzus célja az volt, hogy a résztvevő hallgatók számára segítse az éntudatosság és a vezetői kompetenciák megismerését, motivációt biztosítson azok fejlesztésére és a kar életében való aktív részvételre, illetve a csapatmunkában való együttműködésre.

Pályázati anyagukban bemutatták a kar stratégiáját, rövid-, közép- és hosszú távú terveit, a kritikus sikertényezőket, az üzleti modellt, annak megvalósíthatóságát, a teljesítmény- és pénzügyi mutatóikat, valamint a PTE-vel, a magyar orvosképzés szereplőivel és a várossal való együttműködés szabályozottságát.

Dr. Varga Zsuzsanna munkáját dr. Füzesi Zsuzsanna professzor asszony és Szabó István, a Minőségirányítási és Intézményfejlesztési Osztály vezetőhelyettese támogatta. Oktatóként a kurzus megtartásában rajtuk kívül dr. Duga Zsófia és Csík Laura Berta vett részt.

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk!