Sikeresen zárult a „Hova Tovább?!” online szakmai tájékoztató nap

2022. május 13.

Közel száz orvos- és gyógyszerészhallgató vett részt a PTE ÁOK április 21-én online megtartott „Hova Tovább?!” rendezvényén, mely a felsőbb évfolyamosoknak nyújt évről évre segítséget.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, dr. Miseta Attila, a PTE rektora, dr. Nyitrai Miklós, a pécsi orvoskar dékánja, valamint dr. Botz Lajos, a pécsi gyógyszerészkar dékánja is.

A köszöntőket előadások követték többek között a doktori és a rezidensképzésről, az ösztöndíjakról, valamint a PTE Klinikai Központ tevékenységéről. A délután folyamán virtuális standokon az oktatókórházak és a Klinikai Központ mutatkoztak be a gyógyszerészet és a gyógyszerellátás munkáltatói mellett.

Dr. Szekeres Júlia, a PTE ÁOK Doktori és Habilitációs Tanácsának elnöke „Friss orvosi, gyógyszerészi diplomával a szakképzésben – Rezidensképzés”, dr. Forrai-Werling Márta, a PTE ÁOK Szak- és Továbbképző Központ igazgatója „Ösztöndíjak a rezidensképzésben”, dr. Páva Hanna, az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság igazgatója pedig „Amit a Magyar Orvosi Kamaráról tudni kell” címmel tartotta meg előadását.

Dr. Verzár Zsófia, a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke bemutatta a hallgatóknak, hogy miért érdemes a Rezidens Szövetség tagjának lenni. A témában egyaránt megszólalt a Magyar Rezidens Szövetség részéről dr. Báthori Gergő, országos elnök és dr. Petrovics Laura, a pécsi régió elnöke is.

A PTE Klinikai Központ bemutatkozását az oktatókórházak követték, akik jelentős létszámmal képviseltették magukat virtuális standokon.

A gyógyszerészhallgatók a délután folyamán előadást hallhattak a pályakezdők szakmai érdekvédelméről, majd dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke beszélt nekik. Ezek után az orientációt segítő szakmaterületi fórumon vehettek részt, melyek a közforgalmú, a kórházi-klinikai gyógyszerészet, a gyógyszeripar és a gyógyszer-nagykereskedelem területeit érintették.

Ezt követte a gyógyszerészet és a gyógyszerellátás munkáltatóinak bemutatkozása a virtuális térben.

A „Hova tovább?!” a PTE ÁOK Szak-és Továbbképző Központ, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar, és a PTE ÁOK Tanulmányi Hivatal közreműködésével, valamint a PTE ÁOK Dékáni Hivatal és a Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda kooperációjával valósult meg. A szervezők a visszajelzések alapján folytatni szeretnék az információs nap megrendezésének hagyományát a következő években, terveik között szerepel annak fejlesztése is.