Németországban épített karriert, saját terméke is van már dr. Pék Péter Pécsett végzett gyógyszerésznek

2021. június 21.

A koronavírus-járvány közepén nyitott saját patikát Németországban dr. Pék Péter, aki 2015-ben szerezte meg a diplomáját a PTE Általános Orvostudományi Kar gyógyszerész szakán. Saját termékpaletta létrehozásán gondolkozik, egy ilyen termék már elkészült és kapható is, a tervek között magyarországi exportja is szerepel. A Pécsett végzett gyógyszerésszel az UnivPécs készített interjút.

Pék Péter 1985-ben született a baranyai megyeszékhelyen, Hidasra, később Harkányba járt iskolába, az érettségit a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban szerezte meg. Sportolói babérokat dédelgetett, a Fradiban és a PMFC-ben is játszott rövidebb ideig, egy sérülés viszont közbeszólt. Egyetemre ment, a PTE ÁOK gyógyszerész szakán kezdte meg tanulmányait.

"Mikor Hidason laktuk, együtt jártuk édesapámmal a mezőket, és gyógynövényeket gyűjtöttünk. Ez megfogott. A nagybátyám, dr. Pék Gábor - aki egyébként szintén Pécsett végzett - remek ortopéd sebész volt. Ő sajnos már nincs köztünk. De talán kicsit ő is befolyásolt. Gyógyszerész előttem nem volt még a családban"- mondta Péter, aki sikerrel szerzett diplomát.

Azt is elárulta, hogy az első állásinterjú után kezdett külföld felé orientálódni. Mint mondta, olyan nevetséges összeget ajánlottak neki, hogy még aznap írt több tucat helyre Németországba, ahonnan dőlni kezdtek a pozitív válaszok. A magyar diploma elfogadtatása után Stuttgartban kezdett dolgozni, majd Passau környékére költözött, onnan pedig tavaly június elején Freilassingba vezetett az útja, átvette az Alpen Gyógyszertárat.

A koronavírus-járvány rendkívül megnehezítette az életüket, de "előre menekülvén", az USA-ba költözés és újrakezdés alternatívájaként - átvett egy patikát Laufenbenben. Itt egy saját termékük, egy emésztés- és étvágyjavító gyomorkeserű is elérhető már, melynek magyarországi exportjában is gondolkozik már az egykori pécsi gyógyszerészhallgató, valamint saját termékpaletta létrehozásában gondolkozik.

Péter a családjáról is szólt pár szót. Párja, Panyi Cyntia az USA-ban nőtt fel, 2019-ben végzett a pécsi orvoskaron. Első gyermeküket idén szeptemberre várják. Mint fogalmazott, a kicsi "igazi világpolgár lesz: magyar-amerikai baba, aki Salzburgban születik majd".

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

dr. Pék Péter