InSimu Dream Team: "Hisszük, hogy ezek a tapasztalatok később sokat fognak segíteni"

2021. október 19.

2021. október 1-jén lezajlott az első, hagyományteremtő céllal szervezett szemeszternyitó InSimu diagnosztikai verseny a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és az InSimu együttműködésének keretében, melyen a Fekete Krisztina, Katona Regina és Tóth Szilárd orvostanhallgatók alkotta "Dream Team" csapat diadalmaskodott.

Ahogy azt már korábban megírtuk, az InSimu célja, hogy gyakorlatiasabbá tegye a klinikai oktatást az orvostanhallgatók számára, egy olyan biztonságos környezetben ami bárhol, bármikor elérhető számukra. Mindezt egy mobil applikáció segítségével teszi, ahol 16 specializáció több mint 7400 interaktív klinikai esete áll a hallgatók és oktatók rendelkezésére.

Az októberi online verseny keretein belül a hallgatóknak lehetőségük volt arra, hogy csapattársaikkal együtt, közösen felmérjék a diagnosztikai gondolkodásukat, miközben játékos keretek között gyakorolják a hatékony klinikai problémamegoldást. 28 hallgatónk, összesen 9 csapatban mérkőzött meg egymással. A csapatoknak 40 perc állt rendelkezésükre, hogy megoldják öt virtális beteg esetét.

A nyertes a Dream Team néven futó csapat lett, tagjai, Fekete Krisztina, Katona Regina és Tóth Szilárd 38 perc alatt oldották meg a kiadott betegeket, ezzel 1055 pontot értek el. Regina negyed-, Krisztina és Szilárd pedig hatodéves általános orvostanhallgató.

"Az InSimuval még tavaly márciusban, a pandemia kezdetén kezdtünk játszani, amikor az online oktatás miatt nem tudtunk személyes gyakorlatokra járni, és nagyon hiányzott a betegkontakt. A játék nagyon sokat segített a diagnosztikai készségek fejlesztésében, nem mellékesen a vizsgákra való felkészülésben is hasznosnak bizonyult" - mondták a versenyt követően.

Az előző félév egyéni versenyét Fekete Krisztina nyerte meg. Eredménye inspirálta a többieket, hogy csapatként méressék meg magukat az idei, IV. IFMSA-InSimu Diagnostic Championshipen, ahol a 245 csapatból álló nemzetközi mezőnyben az előkelő 6. helyet szerezték meg. 

"Úgy gondoltuk, hogy a PTE csapatversenyén is kipróbáljuk magunkat, mivel nagyon szeretjük az ilyen jellegű megmérettetések légkörét, az együtt gondolkodást, és természetesen azt, amikor a végén világossá válik a diagnózis. Hisszük, hogy ezek a tapasztalatok később sokat fognak segíteni nekünk gyakorló orvosként is, hiszen már ismerős lesz a helyzet, hogy viszonylag rövid idő alatt, csapatként együttműködve kell a beteget a legoptimálisabb úton kivizsgálni és eljuttatni a végső, pontos diagnózishoz”  - osztotta meg velünk a nyertes csapat.