Demonstrátor workshop

2022. február 24.

Az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet (ENYKI) 2022. február 18-án tartotta immáron harmadik demonstrátor workshopját „How to Become an Effective Demonstrator Student While Teaching Languages for Medical Purposes?” címmel.

A workshop célja az volt, hogy a felsőbb éves demonstrátor hallgatók és mentortanáraik megosszák tapasztalataikat, módszertani ismereteiket az alsóbb éves, vagy a demonstrátor programba csatlakozni kívánó demonstrátorokkal. Különlegessége pedig az, hogy idén már sikerült a találkozót személyes jelenléttel megtartani.

A workshopot nagy érdeklődés kísérte, több mint 60 hallgató regisztrált rá, közülük végül 53-an tudtak személyesen is részt venni rajta. A munkanyelv az angol volt, tekintettel a mindhárom nyelvű képzésből érdeklődő hallgatókra.

Az ENYKI nevében dr. Németh Tímea üdvözölte a résztvevőket, majd a Demonstrátori Diákkör elnöke, dr. Tamás Andrea, és a demonstrátori munka tantárgyak tantárgyfelelőse, dr. Czopf László köszöntő szavait hallhatták a résztvevők. Dudley Réka és Miseta Nóra jégtörő játéka valóban „megtörte a jeget”, és oldott hangulatot teremtett a workshop további részéhez. Dr. Hild Gabriella a hallgatókat a „World Café” fórumon keresztül kiscsoportos beszélgetésre, együtt gondolkodásra invitálta arról, mit gondolnak, mik az „aranyszabályok” és az elvárások az intézetben egy demonstrátorral szemben. Ezt követték a felsőbb éves demonstrátor hallgatók színes és igen különböző nézőpontú előadásai a tantermi, a klinikai, továbbá a jelenléti és az online oktatással kapcsolatban (Gerber Liza, Kovács Aliz, Yaslioglu Furkan, Márton Zsombor, Miseta Nóra, Dudley Réka, Nochta András, Nhat Phan Hoang, Marina Nausia, Nick Alkhouri, Tanusha Baijnath, Beck Brandon Lisa Dahlberg). Lili Lucas és Lili Schwieters az angol- és a magyar programban zajló demonstrációs munka hasonlóságait és különbségeit mutatták be.

Számos konkrét javaslatot, módszertani ötletet is hallhattak az igen sokrétű oktatási feladatokkal kapcsolatban, sok előadó hangsúlyozta a csapatmunka jelentőségét és fontosságát, ami későbbi szakmai életük során is nagyon fontos szerephez jut majd. A workshopot Nick Alkhouri, ötödéves hallgató moderálta.

Visszajelzéseik alapján idén is nagy élményt jelentett a hallgatóknak a workshop, sokat tanultak belőle, ahogyan azt visszajelzéseik is igazolják:

Az egyik legjobb workshop volt, amin valaha részt vettem. 

Kiválóan összefoglalta a programot, és sokat segít majd a demonstrátori munkámban.

 Öröm volt megismerni a demonstrátorokat valamint mentortanáraikat is. 

Izgalmas volt hallani a különféle tapasztalatokról, valamint beszélgetni a demonstrátorokkal.

Tetszett a barátságos környezet.

 

Dr. Németh Timea

adjunktus

Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet 

 

Fotó:

Verébi Dávid