Német-magyar EUREKA-pályázat

2021. november 10.

A közelmúltban jelent meg a német-magyar EUREKA-pályázat, amely minden korábbinál nagyobb, mindkét oldalon 7-7 millió eurós keretösszeggel ösztönzi a német-magyar innovációs együttműködések kialakítását. A pályázat kitűnő lehetőséget jelent az egyetemek nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítésére a kutatási és innovációs szempontból kiemelten fontos német relációban, egyúttal a vállalati együttműködéseknek is lendületet adhat, így erősen ajánlott a felsőoktatási intézmények bekapcsolódása a pályázó német-magyar konzorciumokba.

A pályázat célja, hogy a közös német-magyar projektek eredményeként innovatív termékek, szolgáltatások és technológiák jöjjenek létre a következő tématerületeken:

  • mesterséges intelligencia (pl. az önvezető járművek fejlesztésében);
  • kvantumtechnológia (pl. kvantumszenzorok);
  • autonóm gépek és autonóm rendszerek (pl. tesztpályák használata);
  • ipar 4.0 (pl. ipari elemzés, mesterséges intelligencia és gépi tanulás a kiberfizikai gyártási rendszerekben, ember-robot együttműködés / kooperatív robotika, robusztus ellátási láncok és hálózatok kiberfizikai környezetben);
  • biotechnológia.

Önállóan kizárólag gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot, de javasolt egyetemi, kutatóintézeti partnerek bevonása. A pályázatonként elnyerhető támogatás maximális mértéke 200 millió Ft.

A pályázat hazai és nemzetközi beadási határideje:

2022. január 26.

A német-magyar EUREKA pályázati felhívás az alábbi linken érhető el (az EUREKA programban való magyar részvételt támogató pályázat alprogramjaként):

nkfih.gov.hu

Az EUREKA-együttműködéssel és az angol nyelvű EUREKA pályázati űrlappal kapcsolatos kérdésekkel Mészáros Gergelyhez, az EUREKA nemzeti projektkoordinátorához fordulhatnak:

A pályázati lehetőség népszerűsítése, a feltételrendszer bemutatása és a partnerkeresés megkönnyítése érdekében 2021. december 7-én online, angol nyelvű, Német-Magyar EUREKA pályázói napot rendeznek, amelyhez kapcsolódóan partnerkereső találkozókra is lehetőséget biztosítanak.

A rendezvény programja és regisztrációs felülete az alábbi linken érhető el:

nkfih.gov.hu