Megkezdődött az egyetemisták rohama az albérletekért

2022. augusztus 1.

Az egyetemi ponthatárok kihirdetése után megindult a roham az albérletek és a kollégiumi férőhelyek iránt - a Pécsi Tudományegyetemen várhatóan mintegy hétezer diák kezdi meg tanulmányait. A HírTV információja szerint a hallgatók 120 és 350 ezer forint között találnak lakást Pécsett. Az ár a felszereltségtől, az ingatlan korától, valamint az egyetemtől való távolságtól függ.

Az ingatlanszakértő azt mondja, hogy a leendő bérlőknek fontos a rezsiköltség nagysága, a kisebb panellakások ára megdrágult. Sokan online szerződnek, online foglalják le az ingatlant, biztosra akarnak menni.

A Pécsi Tudományegyetem hét kollégiumában 3300 diákot tudnak elhelyezni. A jelentkezők 65-70 százalékának jut hely, a jogosultságot szociális helyzetük alapján döntik el. Az utóbbi években az összes kollégiumot felújították, ami azt jelenti, hogy egy blokkban 4-6 fő tartózkodhat két szobában, amikhez vizesblokkok, és a legtöbb esetben konyhák is tartoznak. A térítési díj állami ösztöndíjas esetén 12 és 25 ezer, míg önköltséges képzés esetén 17 és 30 ezer forint között van havonta.

Forrás:

HírTV

Fotó:

Kalmár Lajos