Demonstrátori Diákkör (DDK)

Bemutatkozás

A demonstrátori tevékenység keretében a graduális képzés hallgatói közvetlenül vesznek részt intézeteink, klinikáink, tanszékeink oktató munkájában.

A demonstrátori munka ismétlés, megerősítés révén elmélyíti az egyéni tanulmányokat, de előnyös segítséget nyújt az oktató számára is a tanórák előkészítésében, lebonyolításában, értékelésében, és inspiráló az oktatott hallgatók számára is, akik nem csak a gyakran idősebb generációhoz tartozó oktatótól, hanem hasonló gondolkodású, őket megértő hallgatótársaiktól hallják a tantárggyal kapcsolatos információkat. A TDK-hoz hasonlóan lehetőséget ad egy-egy szakterület alaposabb áttekintésére, de a szakterületet művelő oktató munkacsoport megismerésére és a didaktikus gondolkodás elsajátítására is.

A demonstrátori tevékenység nem zárja ki, sőt előnyösen egészíti ki a TDK tevékenységet. Legkiválóbb demonstrátor hallgatóink Karunk Oktatói workshopján, oktatási továbbképző rendezvényein valamint oktatási témájú hazai és nemzetközi konferenciákon, demonstrátorok számára szervezett rendezvényeken kapnak lehetőséget tapasztalataik megosztására. A felügyelet mellett, egyre nagyobb önállósággal végzett segédoktatói tevékenység kiváló alapot teremt a posztgraduális képzés és esetleges későbbi felsőoktatási elméleti vagy klinikai oktatói pálya kapcsán nélkülözhetetlen kommunikációs képességek megalapozásához, fejlesztéséhez.

Karunk egyes intézeteiben a hallgatók gyakorlati oktatásba történő bevonása évtizedes hagyományokra nyúlik vissza. Elméleti intézeteink, klinikáink vezetői oktatóinak jelentős része folytatott demonstrátori tevékenységet egyetemi évei alatt.

Hírek

2023. március 17.

Demonstrátori Diákköri Ösztöndíj 2023 - felhívás

2022. november 29.

7. Belgyógyászati Workshop

2022. november 8.

Demonstrátori Diákkör őszi közgyűlése – meghívó - november 16.

2022. november 8.

Színvonalas előadások az AMSE éves konferenciáján

2022. május 2.

Demonstrátor hallgatók és mentorok kitüntetése a tavaszi közgyűlésen

Összes hír

Galéria

2021. április 21.

A Demonstrátori Diákkör tavaszi közgyűlése

2021. április 11.

4. Workshop - Fit für Famulatur

2021. március 13.

5. Belgyógyászati DDK-workshop

2020. október 28.

A Demonstrátori Diákkör őszi online közgyűlése

2020. szeptember 26.

4. Belgyógyászati workshop

2020. április 15.

Demonstrátori Diákkör közgyűlés - online

Összes galéria

Videók

Összes videó