Demonstrátori Diákkör (DDK)

Bemutatkozás

A demonstrátori tevékenység keretében a graduális képzés hallgatói közvetlenül vesznek részt intézeteink, klinikáink, tanszékeink oktató munkájában.

A demonstrátori munka ismétlés, megerősítés révén elmélyíti az egyéni tanulmányokat, de előnyös segítséget nyújt az oktató számára is a tanórák előkészítésében, lebonyolításában, értékelésében, és inspiráló az oktatott hallgatók számára is, akik nem csak a gyakran idősebb generációhoz tartozó oktatótól, hanem hasonló gondolkodású, őket megértő hallgatótársaiktól hallják a tantárggyal kapcsolatos információkat. A TDK-hoz hasonlóan lehetőséget ad egy-egy szakterület alaposabb áttekintésére, de a szakterületet művelő oktató munkacsoport megismerésére és a didaktikus gondolkodás elsajátítására is.

A demonstrátori tevékenység nem zárja ki, sőt előnyösen egészíti ki a TDK tevékenységet. Legkiválóbb demonstrátor hallgatóink Karunk Oktatói workshopján, oktatási továbbképző rendezvényein valamint oktatási témájú hazai és nemzetközi konferenciákon, demonstrátorok számára szervezett rendezvényeken kapnak lehetőséget tapasztalataik megosztására. A felügyelet mellett, egyre nagyobb önállósággal végzett segédoktatói tevékenység kiváló alapot teremt a posztgraduális képzés és esetleges későbbi felsőoktatási elméleti vagy klinikai oktatói pálya kapcsán nélkülözhetetlen kommunikációs képességek megalapozásához, fejlesztéséhez.

Karunk egyes intézeteiben a hallgatók gyakorlati oktatásba történő bevonása évtizedes hagyományokra nyúlik vissza. Elméleti intézeteink, klinikáink vezetői oktatóinak jelentős része folytatott demonstrátori tevékenységet egyetemi évei alatt.

Hírek

2024. május 7.

Demonstrátorokat és mentorokat tüntettek ki a Demonstrátori Diákkör tavaszi közgyűlésén

2024. április 11.

Demonstrátori Diákkör tavaszi közgyűlése – április 16.

2024. március 20.

Pályázat a Demonstrátori Diákkör hallgatói ösztöndíjának elnyerésére

2023. december 13.

8. DDK Belgyógyászati workshop

2023. november 8.

Demonstrátori Diákkör őszi közgyűlése – november 15.

Összes hír

Galéria

2021. április 21.

A Demonstrátori Diákkör tavaszi közgyűlése

2021. április 11.

4. Workshop - Fit für Famulatur

2021. március 13.

5. Belgyógyászati DDK-workshop

2020. október 28.

A Demonstrátori Diákkör őszi online közgyűlése

2020. szeptember 26.

4. Belgyógyászati workshop

2020. április 15.

Demonstrátori Diákkör közgyűlés - online

Összes galéria

Videók

Összes videó