Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

  Az egység összes munkatársa

Dr. Tunyogi Csapó Miklós

Dr. Tunyogi Csapó Miklós

MD, PhD

egyetemi adjunktus , mb. osztályvezető

Ortopédiai Klinika

Telefon: 32502, *0087

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Dr. Tunyogi Csapó Miklós

Számos megjelent tanulmány ellenére még mindig nem egyértelmű, hogy a különböző korzetteknek milyen hatása van a gerincdeformitások progressziójára.
A munka során arra keressük a választ, hogy a manapság alkalmazott műanyag fűzőkezelés alkalmas-e a progresszió megfékezésére. Prospektív és retrospektív vizsgálatokat tervezünk. 

Témavezető: Dr. Tunyogi Csapó Miklós

Továbbra sem ismert a scoliosisok progressziójának etiologiája. EOS 2D/3D képalkotás segítségével retrospektív analízissel tervezzük megkeresni a progresszió lehetséges strukturális okait.

Témavezető: Dr. Tunyogi Csapó Miklós

Intézetünkben alkalmazott növekedő implantátumokkal végzett deformitás-korrekciós műtétek középtávú utánkövetétes vizsgálata. A növekedésben lévő gerinc deformitásainak korrekciójára alkalmazott műtéti megoldások összehasonlító elemzése.

Témavezető: Dr. Tunyogi Csapó Miklós

Gerincműtéteket követően jelentősen változik a gerinc statikája. Vizsgálat a műtétet megelőző majd a posztoperatív képalkotások elemzése kapcsán keres választ a frontalis és sagittalis egyensúly biomechanikai törvényszerűségeire.

Témavezető: Dr. Tunyogi Csapó Miklós

Intézetünk beteganyagán keresztül, hosszútávú utánkövetés eredményeinek elemzésével, szeretnénk meghatározni scoliosis műtéteink következményeit. Előfordulási gyakoriság, tünetképzés, predilekciós hely alapján tervezzük csoportosításukat, esetleg klasszifikáció kidolgozásának segítségével.