Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Hevesy György öröksége - tudományos ülés

MTA Székház, Felolvasóterem (1051 Budapest, Széchényi István tér 9.)

2019. november 11. 11:00

A HEVESY GYÖRGY ÖRÖKSÉGE címmel tartandó tudományos ülés, 2019. november 11. napján, 11:00 és 16:10 óra között az Akadémia Székházának, Felolvasótermében, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának keretében kerül megtartásra.

Hevesy György, a magyar származású kémiai Nobel-díjas (1943) 70 éve vehette át a Copley-érmet, amire különösen büszke volt és úgy nyilatkozott: „A közönség azt hiszi, hogy egy kémikus számára a Nobel-díj a legnagyobb kitüntetés, amit tudós elnyerhet, de nem így van. Negyven-ötven kémikus kapott Nobel-díjat, de csak tíz külföldi tagja van a Royal Societynek, és ketten (Bohr és Hevesy) kaptak Copley-érmet ", 1949. Ezen fontos esemény, nemcsak a magyar orvostudomány egyik létfontosságú pillére, de az egész világ számára olyan ÖRÖKSÉG, amely nélkülözhetetlen és folyamatos eredményeket és lehetőségeket nyújt az orvoslás és kutatás számára.

Az előadásokban a kémiai jelzésektől, a modern számítástechnikai eredményeken és radioaktív felhasználásokon át beszélünk a Napjaink Orvoslásában és Jövő Kutatási Lehetőségeiben a világhírű magyar kémikus Nobel-díjas kutatónk, a nukleáris medicina atyjának örökségéről. 

A 4 órás tudományos ülés előadói a mellékelt program szerint tartják előadásaikat.

A rendezvény akkreditációs pontértéke: 3 pont

A regisztráció az alábbi linken lehetséges:

Regisztráció

Dokumentum(ok)