FameLab – tudományról kreatívan

2018. február 21.

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról.

Világszerte egyre nagyobb szükség van arra, hogy a kutatók hatékonyan ésmindenki számára jól érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket. Az ő sikereik inspirálják a jövő generációit, és egyúttal fogékonyabbá teszik a nagyközönséget az összetett kérdések iránt.

Jelentkezés

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várjuk.

A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a közönséget a tehetségükről egy olyan előadással, amely értékelésében a tartalom, a közérthetőség és a személyes karizma egyaránt számít. Az elődöntő időpontja 2018. április 5-e, melynek résztvevői közül a legjobbak jutnak tovább a 2018. május 14-i döntőbe. A hazai forduló nyelve a magyar, de a nyertesnek a nemzetközi döntőben angolul kell előadnia.

A jelentkezéseket 2018. február 20-tól március 26-ig várják.

További részletek

http://www.britishcouncil.hu/

 

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!