Egyre több a beteg a Teddy Maci Kórházban

2018. április 9.

Több száz beteget láttak el április 7-én a Teddy Maci Kórházban, a hagyományos, immár 6. Teddy Maci Kórház Családi Napon, a dr. Romhányi György aulában.

Szerencsére a Teddy Maci Kórházban felkészültek a hirtelen megnövekedett betegszámra, sőt még új orvosokat is felvettek erre a napra. Ami biztos: a szakszerű ellátásnak köszönhetően minden gyerkőc mackója meggyógyult egy délelőtt alatt.

"Nagyon elégedettek vagyunk, mert már több mint 600 regisztrált látogatónk van" - mondta Sparks Jason koordinátor, aki hozzátette, hogy idén két új ponton, a Mikrobiológiai és az Anatómiai Intézet állomásain is várták a Teddy doktorokat. "A program célja egyrészt az, hogy a gyerekeket már korai életkorban szoktassuk az egészséges életmódra, másrészt az állomásokon a játékos feladatokkal felkeltjük az érdeklődésüket a gyógyítás iránt. Rengeteg dolgot tanulhatnak és próbálhatnak ki. Úgy készültünk, hogy a kicsiktől a nagyobbakig mindenki találjon magának megfelelő területet" - nyilatkozta Sparks Jason.

A műtőben egy óriás mackó szívét, veséjét, máját és tüdejét is alaposan szemügyre vehették a kicsik, akik közül valaki a vakbélgyulladást, más pedig az epekövet távolította el, így a mackót nyugodt szívvel ébreszthették fel az altatásból. A műtős ruhába öltözött gyerekek a játékszike mellett fecskendőt is kaptak, és amikor kellett, az injekciót is beadták a betegnek. Néha talán többet is, mint amennyit egy beteg maci elbírt volna.

A mosolygós jeleneteket a játékos tanulás szőtte át, a gyerekek meghallgathatták saját szívverésüket a sztetoszkóppal, illetve kipróbálhatták a szakszerű sebkötözést és az újraélesztést is. Várták a kis doktorokat a Teddy fogászaton és a Teddy gyógyszertárban is, és az is kiderült, hogy mennyit tudnak az egészséges táplálkozásról. Akik pedig bátran és ügyesen részt vettek a gyógyításban, a program végén oklevelet kaptak. A Teddy Maci doktorokhoz ellátogatott Figura Ede zenés műsorával, és az sem maradhatott el, hogy a gyerekek közelebbről is megnézhessenek egy-egy mentő-, tűzoltó-, és rendőrautót.

A Teddy Maci Kórházban a kis doktorok munkáját öt koordinátor és több mint ötven orvostanhallgató segítette.

Forrás

Dunántúli Napló
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!