A Hang világnapja - vizsgálat a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán

2018. április 11.

Minden év április 16-a a Hang világnapja. A World Voice Day-t 2003 óta ünnepli a világ Kanadától kezdve egészen Malaysiáig, idestova 48 országban. A világnap célja, hogy felhívják az emberek figyelmét az emberi hang sokszínűségére - a tudományban és a művészetekben.

A hang a társas kommunikáció, a testi-lelki egészség szerves részét képezi. A hang nem csupán mondandónk, érzelmeink kifejezésére szolgáló eszköz, hanem személyiségünk egy szelete is. A hangunkkal való törődés pedig legalább annyira fontos, mint egészségünk bármely összetevőjének ápolása. Ezen gondolat mentén énekesek, kórusok, énekpedagógusok, az emberi hanggal foglalkozó természettudósok és terapeuták évek óta sok országban ünneplik a Hang világnapját. Magyarország 2013-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, és azóta számos helyen rendeznek valamilyen hanggal kapcsolatos összejövetelt.

A Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika április 18-án, szerdán, a Hang világnapja alkalmából egy célzottan rekedtséggel, hangképzési zavarral foglalkozó vizsgálati napot tart. A jelentkezők rekedtségének műszeres vizsgálatát végzik el, a rekedtség okát állapítják meg és terápiás tanácsadás is lesz. A vizsgálatot a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán, a  Munkácsy Mihály utca 2-es szám alatt végzik el.

A vizsgálatra jelentkezéshez előzetes időpontfoglalás szükséges a 06-72/507-368-as telefonszámon, munkanapokon 8.30-tól 15 óráig. A vizsgálat, a konzultáció, és a terápiás tanácsadás megközelítőleg 30 percet vesz igénybe.

Forrás

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!